Nyförvärven under lupp

H43 var som bekant tämligen överlägsna i allsvenskan förra säsongen. Truppen man hade att förfoga över då, var med allsvenska mått mätt mycket bra. Men för att etablera sig på allvar i elitserien krävs ytterliggare ett kliv. Och då är det viktigt att de spelare som tillkommit inför denna säsongen verkligen lyfter laget. Så jag tänkte ta en titt på vad vi kan förvänta oss av respektive nyförvärv och vad dem har presterat så här långt under försäsongen.
 
Målvakter: Oscar Jensen är en alldeles utmärkt elitseriemålvakt. Dryga trettio år gammal har han dessutom samlat på sig en hel del nödvändig erfarenhet att tillföra laget. Jag känner mig ganska säker på att Oscar lyfter målvaktspelet en dimension jämfört med det Nebojsa Simic presterade förra säsongen.
Bakom Oscar finns Torbjörn Jacobsson. Även han en rutinerad herre som vet vad det handlar om. Har under försäsongen varit ganska ojämn men visat att en god högstanivå finns att plocka fram de dagar det inte stämmer för Oscar Jensen.
 
Vänstersex: Rasmus Johansson kom tvåa i allsvenskan skytteliga förra säsongen med Tumba. Nu är det meningen att Rasmus ska ta nästa kliv och etablera sig i elitserien. Har väl tyvärr inte visat klassen riktigt i träningsmatcherna men har en känsla av att det kan komma mer och mer. Är nog beroende av att H43 för igång ett fungerande kontringspel för att komma fullt ut till sin rätt.
 
Mittsex: Kristian Olesen är tillbaka i klubben. Förhoppningsvis några år mognare och bättre. Uppvisade lite dålig attityd senast han representerade klubben, men visade också att han stundtals är en duktig handbollspelare. Har fått mängder med speltid under försäsongen och är nog nummer 1 på positionen i nuläget.
Här har också Elias Holmström anslutit från Vinslöv. En oerhört talangfull mittsexa med erfarenhet från U21-landslaget. Har fått sparsamt med speltid i träningsmatcherna, och har väl inte övertygat direkt. Men han har gjort sina mål från linjen och kommer säkert att stundtals vara ett offensivt linjevapen även i elitserien.
 
Högersex: Inga nyförvärv
 
Vänsternio: Inga nyförvärv
 
Mittnio: Mikk Pinnonen kändes på förhand som ett riktigt bra nyförvärv. Inte minst då han är en spelartyp som H43 länge saknat. Hans snabba fötter imponerar och hans skott är inte heller det oävet! Minustecknet blir att han väger lite lätt och ibland kör fast. Men jag hoppas att han kommer till sin rätt i H43 och kan slita upp hål i motståndarförsvaren så att luckor skapas för Roganovic, Bååk och Zaimovic!
 
Högernio: Inga nyförvärv
 
Tycker faktiskt att de flesta nyförvärv innebär ett lyft jämfört med de spelare som har lämnat. Om det sen räcker till mot elitseriemotstånd är en annan fråga!

Kommentarer
Postat av: Anders

Håller med om att träningsmatcher är träningsmatcher. Tidigt i somras vann man mot O/V Helsingborg. Sedan idel förluster. Hade det inte varit lite uppmuntrande och stärkande för självförtroendet om man vann några matcher också. Pinnonen verkar ha fin teknik och är en lurig spelare, men verkar väga lite för lätt. Jag tänker framåt i derbyt mot LUGI då han får stångas med deras köttmur.

2013-09-12 @ 12:32:14
Postat av: Den blåe

Den stora skillnaden är att vi inte har Kos.. Han var nästan en lika stor tillgång som Roganoviç och då överdriver jag inte det minsta.

2013-09-13 @ 15:09:39
Postat av: Jörgen

Väger för lätt tycker jag är lite fel värdering på mikk, en spelare som har gjort 7 mål på ag Köpenhamn när de var som bäst, ett försvar som ingen i elitserien kommer i närheten av

2013-09-13 @ 16:27:45
Postat av: Magnus

Till Jörgen.
En match blir man inte en duktig spelare på. AG köpenhamn bryde sig nog inte om honom. Hur gick det andra gången dom möttes, jag vet. Undrar varför han fick nöta bänk i Aarhus senaste säsongen.
Det känns lite som en videojugge som man sa förr.
Jag har sett alla träningsmatcher denna säsong
Och man kan inte leva på en match. Mikk P spelar
Inte jämt med sig själv ens. På tok för många tekniska fel.

2013-09-13 @ 19:33:22
Postat av: Magnus

Oskar!!!!!!
Kommentarer om H43-Lugi idag. Dels spelet
och nyförvärven. Jag var där. Var du där.

2013-09-14 @ 17:51:54
Postat av: Charles

Alltså Magnus, ärligt talat, vad sysslar du med? Tycker du Oskars blogg är så usel förstår jag inte varför du är här så ofta? Hade det inte varit bättre att starta en egen blogg istället? Kamma dig!

2013-09-14 @ 18:56:51
Postat av: Magnus

Charles!!!!!
Vad trevlig du var. Blir svårt att kamma om
Man inte har något hår.

2013-09-14 @ 20:44:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0