Snabba ryck

H43 tillåts inte njuta så länge av den heroiska insatsen i gårdagens derby som till slut gav laget en poäng. Redan imorgon är det dags igen när man sätter sig på bussen till Göteborg för att möta Sävehof. Ett Sävehof som för första gången på länge inte tillhör favoriterna till serieseger och sm-guld. Men som likaväl har ett bra lag som för närvarande parkerar på fjärde plats i tabellen. Det blir helt klart en tuff uppgift för H43 att knäcka i Partillebohallen på onsdagskvällen.
 
Dessutom kan det vara ett skadeskjutet H43 som beger sig till Göteborg. Den uppoffrande insatsen mot Lugi kostade på, och bland annat Zoran Roganovic fick tidigt en smäll på sin hand. Om jag förstått det hela rätt ska han undersökas ordentligt under dagen för att se hur allvarlig skadan är. Men givetvis är han i nuläget ett frågetecken inför morgondagen. Nu rör det sig om hans högra hand, och det rör sig om en spelare som sällan känner efter eller ger upp. Kanske är det möjligt för Zoran att med rätt tejpning av handen att han åtminstone kan delta i anfallspelet.
 
Sasa Todosijevic som gjorde ett småpiggt inhopp igår fick i samband med målet han gjorde en smäll på axeln eller överarmen och hade märkbart ont efteråt. Han lämnade tillfälligt hallen men återkom för att bli hårt lindad med en ispåse mot det ömmande stället. Även han kan vara ett frågetecken.
 
Och som om inte det vore nog så utgick Torbjörn Jacobsson med vad som verkade vara en stukning i foten. Om foten svullnar upp så är troligtvis spel imorgon uteslutet och då vet jag faktiskt inte vem som finns bakom för att ersätta. Vi får bara hoppas att Oscar Jensen är lika bra imorgon som han var mot Lugi om så är fallet.
 
Ska H43 ha en chans att ta poäng mot Sävehof på bortaplan så måste försvarspelet vara precis lika bra som det var igår. Man har nu visat att man kan, och självförtroendet borde ha fått sig en rejäl boost. Däremot stod man knappast för någon klockren insats offensivt igår. Förvisso till stora delar pga. ett fantastiskt försvarspel av Lugi. Men Zoran var väldigt ensam i den första halvleken och fler måste kliva fram. Fahrudin Zaimovic har en något dalande formkurva och det känns nödvändigt för H43 att han åter börjar leverera.
 
Samtidigt känns det inspirerande att H43 tog poäng mot ett topptippat lag som Lugi utan att på något sätt göra en perfekt insats. Där finns mer att hämta och fortfarande måste man plocka bort de riktigt dåliga perioderna ur matcherna. De första fem minuterna av den andra halvleken igår var riktigt dåliga när man helt tappade koncentrationen såväl framåt som bakåt. Med facit i hand tappade man faktiskt segern där.
 
Sävehof är givetvis favorit imorgon, inte minst med tanke på hemmaplansfördel. Men jag tror att H43 stärkta av poängen mot Lugi kan överraska, och man har ju faktiskt allt att vinna. Samtidigt finns där en liten risk att där kommer en reaktion bara två dagar efter att man gav precis allt man hade!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0