Skön seger mot Malmö

Efter fyra minuters spel gjorde Zoran Roganovic 2-1 för H43 i kvällens match. Det innebar en ledning man sen aldrig släppte. Min personliga åsikt är att H43 var det bättre laget från början till slut och att man nog borde ha avgjort matchen tidigare. Inte minst hade man chansen att koppla ett rejält grepp i den första halvleken när man ledde med 14-8. Men istället för utökad ledning brände man här ett par fina lägen och Malmö kunde knappa in.

Jag tycker att det stundtals var en ganska trevlig handbollsmatch vi fick se. Högt tempo och böljande spel. Bra försvars och målvaktsspel från hemmalaget. Det aggressiva och fina försvarspelet vi såg i lundaderbyt för en vecka sedan var åter till baka. Och längst bak stod en för dagen formidabel Oscar Jensen. Han såg verkligen taggad ut när han nu ställdes mot sina gamla lagkamrater.

H43 borde som sagt ha avgjort matchen tidigare. Nu kämpade istället Malmö sig in i matchen, och med tio minuter kvar gjorde Mirsad Pecikoza 24-22. Minuten senare drabbades H43 dessutom av en utvisning på Joakim Bååk och jag tror att många med mig var oroliga att Malmö skulle ta chansen att komma ifatt. Men nämnde Oscar Jensen bestämde sig i det här läget för att stänga igen målet totalt och gav H43 chansen att avgöra matchen.

Individuellt har jag redan nämnt Oscar Jensen. Han stod förmodligen för sin bästa insats i H43-tröjan och han har mycket lämpligt lyft sig när Torbjörn Jacobsson gått sönder. Zoran Roganovic blev målbäst med 10 mål och framförallt hans matchinledning var makalöst bra. Han gjorde fem av H43:s åtta första mål och gav på egen hand H43 initiativet i matchen.

I den andra halvleken klev Joakim Bååk fram på allvar när matchen stod och vägde. Det känns som om han tar små kliv i varje match efter återkomsten efter skadan och han blir bara bättre och bättre. Annars blev ju faktiskt Måns Gerdtsson lite av matchvinnare. När Malmö bestämde sig för att punktmarkera Zoran så klev han ner på högerkanten och Måns kom in på högernio. Måns tackade för förtroende och gjorde H43:s tre sista mål. Underbart att se hur Måns vågar att ta för sig.

Även om ödmjukhet är ett fortsatt måste så tycker jag att dagens match indikerar att H43 har kvalitéer för att sikta uppåt i tabellen och inte behöva bekymra sig så mycket om vad Önnered och Rimbo hittar på i botten. Idag var man minst en klass bättre än Malmö som varit lite av höstens positiva överraskning i elitserien. Även om Malmö kanske har tappat lite av sin hysteriska form så borde H43 kunna skaka om många lag om man kan ta med sig det här spelet i match efter match!