Skadeläget

Så här när tisdagskvällen har gått och blivit onsdag så tänkte jag ge mig på att sammanfatta skadeläget lite bättre inför morgondagens match mot Sävehof. En del information har ju tillkommit under dagen.
 
Ska vi börja med det tråkigaste så har jag nu fått bekräftat att Jacob Anderberg kommer att vara borta resten av säsongen, precis så som besökare av bloggen har skrivit i kommentarerna. Jacob har slitit av ledbandet i ena knät och är nyligen opererad.
 
Nästa tråkiga nyhet är att Torbjörn Jacobsson har en bristning i ena vaden och lär bli borta i minst 3 veckor. Det var alltså inte någon stukad fot som jag först trodde. Vill det sig riktigt illa så kanske Torbjörn blir borta resten av hösten, men vi behöver ju inte måla fan på väggen. Mycket tråkigt då Torbjörn har varit en klar positiv överraskning så här långt, och dessutom är det oklart vad som finns bakom och kan fylla på. Skönt dock att Oscar Jensen i alla fall har börjat visa en stigande formkurva.
 
Sasa Todosijevic slog tydligen axeln ur led när han landade efter målet som betydde 17-21 mot Lugi. Tydligen ska återhämtningstiden röra sig om 1-2 veckor vilket nog får ses som bättre än vad jag förväntade mig när jag såg hur ont han hade efter smällen. Men ändå tråkigt nu när han börjar komma in i laget och spelet allt mer.
 
Däremot ska det inte vara någon större fara med Zoran Roganovics hand. Han har själv sagt till Sydsvenskan under dagen att han kommer att spela mot Sävehof. Skönt att det inte var någon fraktur av något slag, men man behöver knappast vara Einstein för att förstå att en hand som varit i behov av en röntgenundersökning knappast är hundraprocentig och att det nog är oklart hur mycket Zoran kan spela!
 
Sen lär det finnas en del småskavanker på flera spelare, vilket inte är helt ovanligt under en säsong. Nåddes bland annat av ett löst rykte att Fahrudin Zaimovic störs av en skadekänning vilket skulle kunna vara en förklaring till hans något dalande formkurva. Vi får hoppas att det inte är någon större fara med honom.
 
Med en del namn på skadelistan är det desto viktigare att andra spelare tar chansen att kliva fram när dem får den. "Knirr" uttalade sig till Skånska Dagbladet att det här öppnar upp för spelare som Robin Bergqvist och Mikk Pinnonen. Och för dem blir det här ett utmärkt tillfälle att visa att man vill vara med och slåss om en plats även när truppen så småningom blir skadefri igen.
 
Skador är en oerhört tråkig del av idrotten på den här nivån. Men alla lag drabbas någon gång i olika omfattning. Det viktiga är att en lite tyngre skadeperiod inte blir för kostsam i slutändan!

Kommentarer
Postat av: Anders

En tuff derbymatch kan såklart sitta i benen fortfarande inför matchen mot Sävehof ikväll. Målvaktslösningen blir intressant, jag vet inte vad det finns underifrån på juniorsidan? I Sävehofs söndagsmatch mot Önnered så var det sistnämnda laget som var i förarsätet större delen av matchen, det var först i slutet som Sävehof kunde dra ifrån. Skulle man döma efter detta så skulle H43 ha en bra chans. Nu kan man såklart inte jämföra rakt över och Sävehof har trots allt hemmaplan. Men H43 kommer denna match med ökat självförtroende och bra känsla. Hoppas att herrar 9-meters skyttar har krutet torrt och sätter bollarna innanför målramen idag. Bååk måste vara den som skjuter hårdast i H43. Dags för Gertssson att träda fram och hoppas att Nyberg kan visa lika fin form. Men inga sådana tekniska fel som vi bjöd in GUIF till i förra bortamatchen.

2013-11-13 @ 13:01:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0