Lundaderby nummer 2

Säsongens andra lundaderby närmar sig med stormsteg. Två relativt formstarka lag kommer till spel även om H43 tyvärr förlorade senast mot Guif. Lugi har ett riktigt bra lag och har på senare tid visat upp det spel man har kunnat förvänta sig. Lugi får därmed gälla som klar favorit i morgondagens match. Men någonstans vill jag tro att H43 har en god chans i just ett derby när en del andra faktorer spelar in jämfört med normalt. Och dessutom kanske Lugis sätt att spela handboll kan passa H43 bättre än många andra elitserielag just nu.
 
Lugi har förmodligen elitseriens bästa försvarspel när man träffar rätt. Men samtidigt har H43 visat prov på ganska bra anfallspel hittills under säsongen och kanske har man faktiskt nycklarna till att riva den försvarsmur som det pratats om i media. Men det gäller att man kommer rätt in i matchen. Och dåliga perioder med tekniska fel liksom den man hade i första halvlekens slutskede mot Guif kommer man inte att ha råd med.
 
Lugis anfallsspel går inte heller det av för hackor. Men man kommer knappast upp i den nivå man har i sitt försvarspel. Tomas Axnér har alltid förordat ett anfallspel bestående av goda individuella prestationer. Effektivt när stjärnorna levererar. Mindre effektivt när några spelare inte har dagen och då man inte har något grundspel att falla tillbaka på. H43:s chans är att man stör Lugis spelare på ett tillräckligt bra sätt så att dessa inte får dagen.
 
Målvaktschansen måste nog vinnas för en chans att vinna matchen. Espen Christensen i Lugis mål känner vi H43-supportrar väl till efter sin tid i H43. Lika fantastisk som han kan vara ibland, lika dåliga kan han också vara vid andra tillfällen, och mycket sällan något däremellan. Oavsett vilket humör han är på så hoppas jag att den H43-målvakt som spelare är ännu bättre. Kanske är det dags för Oscar Jensen med många säsonger i Lugi-tröjan att visa att släkten är värst.
 
Vågar man hoppas på en god publiksiffra imorgon. Allting under 2500 personer är på tok för lite. men ändå tvivlar jag. Ett lundaderby ska vara känslor och god stämning. Men lundapubliken har inte slutit upp på ganska många år nu och det är väl tveksamt varför det skulle hända nu. Men jag hoppas på en match att minnas av fler anledningar än en!

Kommentarer
Postat av: Anders

Idag blir det viktigt att minimera tekniska fel och passningsspelet måste sitta där. Att få övertaget på Espen och inte tvärtom. Minns ni förra mötet: 10 st helt fria målchanser som ledde till 2 mål och dessutom returer på dessa skapade målchanser. Där måste bli en helt annan utdelning mot ett lag som LUGI. Sedan hoppas jag man träffar målet och inte skjuter så mycket skott utanför som mot GUIF. Idag är det läge för revansch för den senaste förlusten mot LUGI. Hoppas man kan få till försvarsspelet.

2013-11-11 @ 10:57:57
Postat av: Bigge

Irriterande hur mycket Jernemyr snackar med domaren efter varje domslut.
Skulle aldrig accepteras om en spelare med lägre status gjorde detsamma.
Härligt med en poäng.
Det arroganta Lugi luftade reserverna och bjöd in H43 i matchen.
Härlig moral i det blåa laget.

2013-11-11 @ 22:10:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0