Klar seger för Alingsås

Alingsås var alltför starka i kvällens match för H43. 36-28 är ganska klara siffror, och även om H43 av allt att döma stod för en klart godkänd första halvlek så var man i ärlighetens namn aldrig riktigt nära att rubba Alingsås.
 
H43 fick en bra start och hade till och med initiativet i matchens inledning. Man hängde klart med första kvarten, men efter att Daniel Tellander gav Alingsås ledningen med 7-6 så släppte hemmalaget sedan aldrig ledningen igen.
 
Exakt varför H43 inte kunde skaka Alingsås ikväll vet jag i skrivande stund inte. Jag har endast följt matchen sporadiskt via online-rapportering och det ger sällan eller aldrig hela sanningen. Vad jag däremot vet är att man verkar ha det betydligt svårare på bortaplan än på hemmaplan. 38 insläppta mål i senaste bortamatchen mot Sävehof och 36 insläppta idag indikerar tydligt att man inte kommer upp i nivå i sitt försvarspel. Och kanske i kombination med tekniska fel och dåliga avslut som ger motståndarna kontringslägen.
 
Även om det inte på något sätt är en katastrof att förlora borta mot Alingsås så måste man nog börja få ordning på bortaspelet. Rent mentalt är det påfrestande att inte kunna hindra de ständiga rasen som i slutändan leder till storförluster. Att kapaciteten ändå finns har ju hemmamatcherna med all tänkbar tydlighet visat.
 
Man får helt enkelt ta lärdom av kvällens match och blicka framåt. Nu väntar en dryg veckas spelledigt, och därefter inleds en period med många viktiga matcher där poängutdelningen bör vara god om man på allvar vill ta upp kampen med lag ovanför kval och slutspelsstreck!

Kommentarer
Postat av: linakarlsson

hej jag undrar om inte du skulle kunna göra inlägg om spelarna i herrar A typ intervjuer med varje spelare både handbollsmässigt men också roliga frågor som är du singel. Hade varit roligt att lära känna våra härliga gubbar
mvh lina

2013-11-22 @ 21:46:33
Postat av: Anders

Det blev tydligen den matchbild som jag innerst inne befarade med ett sönderkontrat H43-lag. Tänk om H43 kunde bli hälften så bra som Alingsås när det gäller kontringar. Man ser hur bra det är att få de "lätta" målen som komplement till det uppställda anfallsspelet som ibland kör fast. Annars trevligt med spridningen på målskyttet och att Pinnonen verkar ha blivit varmare i kläderna när han spelar anfall. Nästa match på söndag mot Skövde och en oerhört viktig match för båda lagen. Skövde hade många tekniska fel mot Malmö i lördags, men förlustmarginalen blev trots allt bara 3 bollar till slut.......

2013-11-24 @ 18:43:18
Postat av: Charles

Har du koll på varför matchen mot Skövde ska gå i idrottshallen Oskar?

2013-11-25 @ 23:00:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0