En tuff uppgift

Ungefär i detta nu skulle jag tro att spelare och ledare i H43 sätter sig på bussen för att göra den knappt 30 mil långa resan till Alingsås och den nya arenan Estrade Alingsås. Där väntar en bortamatch mot elitseriens just nu formstarkaste lag som vid det här laget radat upp åtta raka segrar. Det är med andra ord tuffast tänkbara uppgift som H43 ställs inför ikväll.
 
En sån här match kan man givetvis ha lite olika infallsvinklar till. Alingsås är givetvis megafavorit och H43 slår ur underläge. En del av mig kan tänka att det inte är den här typen av match som laget behöver vinna. Kanske behöver man inte gå all in här, utan vila spelare med skavanker och ge andra spelare chansen till mer speltid. Ur ett kortsiktigt perspektiv inte helt sportsligt korrekt givetvis, men efter kvällens match väntar sex raka matcher mot lag som tillhör den nedre halvan av tabellen, så ur ett långsiktigt perspektiv är det viktigare att vara som bäst i dessa matcher.
 
En annan del av mig anser att H43 faktiskt kan anses ha ganska goda skrällchanser. Alla typer av sviter når förr eller senare sitt slut. Och ju fler segrar man tar, desto närmare en förlust kommer man. Alingsås kommer inte att vinna för alltid. Dessutom har H43 faktiskt tre raka segrar i inbördes möten mot just Alingsås. Nu är det till stora delar nya lag som spelar, och H43 har sedan senaste mötet med Alingsås varit nere i Allsvenskan en sväng. Men lik förbaskat brukar traditionens makt ha viss betydelse i sådana här fall.
 
Oavsett infallsvinkel så känns det ganska givet att H43 kommer att ge allt för skaka om Alingsås. Fahrudin Zaimovic kommer inte att vara med, då han trampade igenom hålfoten i måndagens match mot Malmö. Däremot kommer eventuellt Torbjörn Jacobsson att vara tillbaka redan nu. Betydligt tidigare än vad jag fick rapporter om från början.
 
H43 har som bekant visat upp mycket som varit bra på sistone. Anfallspelet som varit bra i stort sett hela säsongen har äntligen kompletterats med ett aggressivt och bra försvarspel också. Och kan Oscar Jensen vara lika bra som i matchen mot Malmö så har H43 ett spel tillräckligt bra för att hota vilket lag som helst i elitserien.
 
En svaghet laget ibland har dock är att man tappar koncentrationen och slarvar på tok för mycket. Bortkastade bollar och dåligt valda avslutslägen är tyvärr inte helt ovanliga när det gäller H43. Detta kommer man verkligen inte att ha råd med mot Alingsås. Målvakten Mikael Aggefors är kanske elitseriens bästa på att snabbt sätta bollen i spel och ge Alingsås klara kontringslägen varje gång. Ett dåligt H43-avslut kommer obönhörligen att resultera i ett kontringsläge för Alingsås.
 
En tuff uppgift, men inte omöjlig. Dessutom är det ingen som kräver H43-vinst i en sån här match. Alla eventuellt inspelade poäng ikväll får ses som en oerhört stor bonus!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anders

Ett disciplinerat anfallsspel innehållande bra passningar och bolltempo kan leda till bra avslut. Tryck i anfallspelet som man såg mot Malmö då inte laget hunnit samla sig såg lovande ut. Ett bra hemspring är också ett måste. Sedan hoppas jag H43 är lite pålästa på Aggefors. Han får inte göras bra. Om anfallsspelet går i lås, kasta in Pinnonen, som kanske borde ges mer speltid annars också.

2013-11-22 @ 14:03:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0