En fantastisk match

En alldeles underbart härlig poäng blev det mot Lugi efter 23-23 i kvällens lundaderby. Rättvist? Nja kanske inte. Lugi hade faktiskt ledningen med 21-15 med en kvart kvar att spela och borde nog ha kunnat knyta ihop säcken. Å andra sidan borde kanske H43 haft ledningen med något eller några mål i halvtid så det är verkligen ingen poäng man behöver be om ursäkt för.
 
Det blev lite av en typisk derbymatch. Spännande och jämnt, tufft och tätt. Kanske inte den bästa matchen rent spelmässigt men ändå riktigt roligt att titta på. H43 stod för sin klart bästa försvarsinsats så här långt den här säsongen i den första halvleken. Lugi gjorde kanske inte sin bästa match anfallsmässigt men hade också långa stunder svårt med att komma till klara lägen. Och allra längst bak stod en för dagen utmärkt Oscar Jensen.
 
H43 gjorde egentligen bara en ända dålig period i matchen och den hade man precis i början på den andra halvleken. Den varade endast i dryga fem minuter, men resulterade i att Lugi snabbt kunde rycka åt sig en tremålsledning vilket orsakade en grym uppförsbacke för H43. Under denna korta period tappade man koncepten något. Allt det som var bra under den första halvleken med koncentration, tålamod och aggresivitet bakåt förbyttes mot slarv, snabba avslut och ett försvar med alltför stora luckor.
 
Därefter fortsatte Lugi trumma på och hade halvvägs in i andra halvleken skaffat sig sin sexmålsledning. Men då berodde det mest på ett makalöst bra försvarspel av Lugi. H43 kom långa stunder ingenstans i sitt anfallspel, och när Hampus Jildenbäck gav Lugi ledningen med 21-15 efter 45.04 var vi nog inte många H43-supportrar som trodde på poäng.
 
Men laget stod för en heroisk avslutning. Oscar Jensen som suttit på bänken ett tag kom in igen när Torbjörn Jacobsson utgick med vad som såg ut att vara en stukad fot. Oscar spikade nästan igen målet med hjälp av ett oerhört aggresivt försvar framför sig som plötsligt gjorde allting rätt. Nämnas bör kanske att Lugi alltså bara gjorde 2 mål den sista kvarten. Detta samtidigt som H43 så sakteliga började hitta nycklar till att dyrka upp Lugis så starka försvarsmur. Joakims Bååks kvittering med 14 sekunder kvar var vansinnigt skön, och Lugi kom sen aldrig till något vettigt avslut i det avslutande anfallet.
 
Dagens publiksiffra var klart godkända 2845 personer. Om det nu verkligen var så många. Och stämningen var stundtals helt okej. Inte minst i matchens så dramatiska slutskede när H43-supportrarna vaknade till på allvar. Annars vann Lugi tyvärr läktarkampen ganska klart. Man har fått en ganska väl fungerande klack som på ett bra sätt bidrar till ökad stämning. Jag hoppas verkligen att fler H43-supportrar vill stötta laget i framtiden. Jag tror att många märkte att det blir en roligare upplevelse med god stämning på läktarna.
 
Domarna har vi gärna åsikter om. Idag dömde Sveriges för nuvarande klart bästa domarpar Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic. Och det gjorde dem med den äran. Vill vi leta upp tveksamma situationer kan vi givetvis göra det. Men domarna hittade en väldigt bra nivå och lät matchen få en härlig derbykaraktär utan att gå in och peta för mycket kring fysiskt spel. Jag tror faktiskt till och med att Magnus Jernemyr kan ha varit nöjd med kvällens domarnivå!
 
Det känns som att H43 blir lite bättre för varje match som går. Idag kändes det som att man för första gången den här säsongen träffade riktigt rätt i sitt försvarspel. Hade man spelat så här i hemmamatcherna mot Ystad och Drott hade man utan tvekan vunnit dessa, och fortsätter man på den inslagna vägen har man goda chanser att plocka ganska gott om poäng framöver.

Kommentarer
Postat av: Anders

Det man inte trodde var möjligt med underläge 6 mål i andra halvlek blev möjligt och 1 pinne som stärker självförtroendet för laget. Får framhålla V-6 Simon Nyberg som bara missade ett kantskott och som är duktig på att skapa tryck framåt efter avkast. Roligt att Bååk började hitta rätt efter första halvlekens skott i virket och utanför. Gjorde viktiga mål i andra halvlek. En eloge till spelarna som aldrig gav upp. Trevligt inslag också med så mycket blått på läktarna, det har jag aldrig sett tidigare.

2013-11-11 @ 22:46:49
Postat av: Charles

Fantastiskt härlig match. Verkligen en vunnen poäng!
Kämpaglöden är riktigt go att se, den här upplagan av H43 viker verkligen inte ner sig. Skönt med en bra försvarsmatch, att anfallet hackade lite ibland mot ett försvars som LUGIs är inte mycket att säga om. Simon gjorde en grym insats och även Zoran och Oscar förtjänar höga betyg. Skönt att vi har så mycket alternativ på 9M som vi har när nu Zaimovic och Gerdtsson hade lite sämre dagar offensivt.

Fortsätter vi så här kan vi på allvar utmana om en slutspelsplats och definitivt lämna Önnered och Rimbo att slåss om sistaplatsen.

Hörde av kommentatorn (H43:are i exil som jag är) att Anderberg tydligen dragit korsbandet. Ruskigt tråkigt, hade inte förstått att skadan var så pass allvarlig. Hoppas på en lyckad rehab och en taggad Jacob till nästa säsong.

2013-11-11 @ 23:31:16
Postat av: Magnus

Underbar kämparinsats av H43. Många av spelarna kvitterar ut betyget med väl godkänt. Det här ser bra ut. Men en fråga!!!! Vem är Eventansvarig i H43. För där är någon som har den titeln. Vad tänkte man när man har ett Derby. Oskar det är något för dig att rota i.

2013-11-12 @ 06:54:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0