Bibehållen form, eller?

För lag med god form som letat sig in på vinnarspåret kommer oftast olika typer av uppehåll olägligt. Istället för att fortsätta med en god känsla i kroppen avbryts rytmen och det blir lite grann till att börja om från noll. H43 hade helt klart god form innan det nyss avslutade landslagsuppehållet och hade nog gärna spelat morgondagens match mot Guif redan förra onsdagen. Men trots allt känns chanserna till poäng, och till och med seger, ganska goda.
 
Det är ett ganska hårt skadedrabbat Guif man möter imorgon. Detta har tvingat tränaren Kristján Andresson att lyfta upp såväl en spelare född 94:a som en 95:a i morgondagens trupp. Inget ont om dessa talangfulla spelare, men det känns som Guif är försvagade och i synnerhet om spelare i startuppställningen inte levererar för dagen.
 
H43 gjorde mycket som var bra i de fyra sista matcherna innan uppehållet och måste fortsätta på den inslagna vägen. Torbjörn Jacobsson har hittat vägen till ett framgångsrikt målvaktspel och på bänken sitter Oscar Jensen som jag är tämligen säker på vill visa vad han kan. Ett bra målvaktspel är som bekant ofta matchavgörande i handboll så här har vi en stor nyckel.
 
Anfallspelet har sett bra ut hela säsongen hittills, och det är många som levererar. Att Sasa Todosijevic nu är med i laget på allvar ökar konkurrensen ytterliggare och ger laget ännu fler alternativ. Tycker också att det är roligt att 6-metersspelarna levererar allt som oftast. Inför säsongen var det på de positionerna som frågetecknen fanns.
 
Försvarspelet måste fortfarande bli bättre även om det känns som om man tagit små kliv i rätt riktning. Om Joakim Bååks återkomst var av stor betydelse för H43:s anfallspel så tror jag att Jacob Anderbergs framtida återkomst kommer att betyda ännu mer för lagets försvarspel. Utan att känna till Jacobs exakta status så tror jag dessvärre att en comeback dröjer något i det fallet.
 
H43 har ett antal tuffa matcher framför sig nu. Efter morgondagens match mot Guif väntar nytt lundaderby mot Lugi, och därefter bortamatch mot Sävehof. För att inte tappa den goda trenden totalt och släppa kontakten helt med lagen på slutspelsplats och i ingenmansland bör man nog ta några poäng i dessa matcher. Och hur man än vänder och vrider på saken känns Guif borta i dagens tappning som den mest överkomliga uppgiften. Därmed inte sagt att det blir lätt!

Kommentarer
Postat av: Lars

Enligt vad jag vet kommer jacob anderberg missa hela denna säsongen pga sin knäskada. Tråkigt för han och laget förlorar en otroligt stark spelare

2013-11-06 @ 09:53:32
Postat av: Anders

Det gäller att minimera tekniska fel, annars blir man obönhörligen straffade då GUIF är väldigt skickliga att ta tillvara kontringsläget. Därför måste också hemspringet bliva betydligt bättre. Att jogga hem när H43 har gjort egna mål duger inte. Hoppas på fortsatt bra målvaktsspel antingen det är Oscar eller Torbjörn som står. Det verkar som att Knirr blivit mer varm i kläderna nu som coach. Synd om Anderberg.

2013-11-06 @ 12:25:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0