Ta plats i mediabruset

Vi handbollsintresserade gnäller ofta och gärna om hur lite utrymme vår älskade sport får i media. Det kan röra sig om allt ifrån att den lokala tidningen skriver för lite till att rikstäckande svt sänder för få matcher. Men frågan är vad klubbarna gör själva för att försöka få så mycket utrymme i media som möjligt.
 
Om jag inte minns fel dröjde det bara en dag efter den gångna säsongens sista match innan H43 gick ut med såväl en kontraktsförlängning med Joakim Bååk som att man gjort klart med Oscar Jensen som ett första nyförvärv. Glädjande nyheter som kom med bara några timmars mellanrum. Förlängningen med Bååk hamnade lite i skymundan av nyförvärvet av Jensen. Att man lyckats förlänga kontraktet med en av klubbens viktigaste och bästa spelare vilket skapar kontinuitet för framtiden fick på tok för lite uppmärksamhet.
 
H43 har i år en försäsong som är ett halvår lång. Under den tiden måste man på något sätt försöka att hålla intresset vid liv, och försöka komma med nyheter i ett jämnt flöde. Två nyheter om truppen med några timmars mellanrum är knappast ett jämnt och bra flöde. I synnerhet inte då det därefter var väldigt tyst väldigt länge.
 
Om man därefter fått detta påtalat för sig, eller helt enkelt bara tänkt om ska jag låta vara osagt. Men på senare tid har det sett bättre ut.Nyheter om Mikk Pinnonen, Rasmus Johansson, Elias Holmström och Torbjörn Jacobsson portionerades ut under en veckas tid. Att nyheten om just Mikk Pinnonen kom samma dag som sm-finalerna spelades i Götebort är troligen ingen slump. Ett intressant nyförvärv med elitseriemått mätt drar givetvis till sig uppmärksamhet i handbollsverige en dag när intresset är som allra störst!
 
Troligtvis är det så här klubbarna måste tänka framöver. Media sysslar inte med någon ideell verksamhet och har ingen skyldighet att skriva om handbollen. Vill man få utrymme gäller det att kämpa om det. Fotbollens allsvenska pågår som bäst. Och i skrivande stund spelas vm-finalen i ishockey. Handbollen "off-season" hamnar då fullt naturligt i skymundan. Då krävs det att klubbarna kommer med intressanta nyheter på "rätt" dagar med jämna mellanrum för att hålla intresset vid liv även under försäsongen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0