Ett slut och en början

Kanske såg vi igår slutet på den Sävehof-dominans som vi vant oss vid det senaste decenniet. Klart är i alla fall att vi efter tre raka dubbla sm-guld nu får en ny svensk mästare på herrsidan. IFK Kristianstad visade en imponerande styrka i den femte och avgörande matchen i semifinalserien mot just Sävehof och gav egentligen inte Partillelaget någon riktig chans.
 
Nu ska man kanske inte dra för stora växlar på gårdagens resultat. Sävehof är en av landets absolut bästa handbollsklubbar, sett till både topp och bredd. Man kommer alldeles säkert att finnas med bland topplagen i herrarnas elitserie även de kommande säsongerna men jag tror inte att man kommer att vara superfavoriter på ett sådant sätt som man ofta varit de senaste 10 åren.
 
Vad det innebär för svensk klubblagshandboll på sikt återstår att se. Sävehof hade byggt upp nödvändig erfarenhet från bland annat Champions Leauge spel och drivs mycket proffsigt såväl på plan som utanför den. Men kortsiktigt tycker åtminstone jag att det enbart känns positivt att fler lag är med och slåss i toppen av svensk handboll.
 
Ett annat lag som garanterat kommer att tillhöra toppen av herrarnas elitserie för ganska lång tid framöver är IFK Kristianstad. Gårdagens seger innebär att man på torsdag kommer att spela spela sin andra raka sm-final. Den andra av vad som troligen blir många framöver. Kristianstad har förutsättningar som många andra klubbar saknar, och sköter man bara sina kort rätt så lär faktorer som publikintresse, stöd från näringslivet med mera att även ge stora sportsliga fördelar.
 
Årets upplaga av IFK Kristianstad har visat upp höga berg och djupa dalar. Laget som blev fullkomligt utklassat av Aranäs i grundseriens slutskede hade aldrig slagit ut Sävehof i en semifinalserie. Men laget har vuxit under slutspelets gång. Man har haft en imponerande förmåga att vinna jämna matcher och att vara som bäst när det gäller. Kanske såg vi först igår lite av lagets fulla potential, och nu ser jag IFK Kristianstad som klara favoriter i en finalmatch mot Drott!
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Kristianstads och Drotts prestationer är väl jämförbara under hela säsongen.
Jag tror det blir en öppen och spännande final!

2013-05-06 @ 19:12:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0