När handboll är som bäst

Slutspelet är i full gång. Kvalserien likaså. Matcher som betyder något. Matcher som är tuffa och hårda, och i många fall jämna. Handbollen blir inte bättre än så här.

Elitserien den gångna säsongen kan ha varit den jämnaste genom tiderna. Många lag inom ett fåtal poäng, och det var länge många lag med i matchen om seriesegern. Personligen trodde jag att vissa lag skulle visa styrkan på allvar nu när slutspelet drog igång. Men de fyra inledande kvarsfinalerna visade istället på en fortsatt jämnhet. Eller vad sägs om två uddamålssegrar, och två matcher som avgjordes först efter förlängning.

En liten snackis har vi också fått ta del av efter första kvartsfinalen mellan Sävehof och Guif. Oavgjort efter full tid och Guifledning med 35-34 och tre sekunder kvar på klockan. Skott i stolpen, retur ut till Viktor Ottoson som till slut får in bollen i mål. Men var tiden ute. Guifspelarna hävdar det, men inte domarna. Själv har jag endast sett stillbilder, men mycket talar för att tiden måste ha varit ute. Hur som helst vann Sävehof så småningom matchen och Guif lämnade in en protest som avslogs.

I kvalserien lämnade den första omgången två överraskande resultat. Att Önnered skulle slå VästeråsIrsta kändes kanske inte på förhand helt orimligt. Men att det skulle röra sig om en utklassning trodde jag inte. Den allsvenska tvåan gav inte elitserielaget från Västerås skuggan av en chans utan tog en meriterande seger och ett första kliv mot en av de tre elitserieplatserna.

Och Rimbo chockade nog stora delar av handbollsverige när man slog Hk Malmö i sin hemmahall i Norrtälje. Den lilla klubben som på bara ett par år avancerat till ett topplag i allsvenskan slog alltså laget som hade visionen att i år spela sm-final.

Två resultat som dessutom sätter H43:s prestation den gångna säsongen i ett lite annat perspektiv. Kanske har de allsvenska topplagen den här säsongen besuttit kvalitéer som hade stått sig väl på elitserienivå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0