En härlig tid

Våren lyser med sin frånvaro och vintern har gjort en tillfällig comeback. Inte direkt vad man hoppas på just nu kanske men rent handbollsmässigt är vi mitt i en intensiv, händelserik och härlig tid. Kanske inte för de som håller på Aranäs just idag, men annars är det slutspel och kvalserier. En lång transportsträcka är över och det är nu allt ska avgöras. Och för oss som följer ett lag som spelat färdigt för säsongen så är Silly Season jätteintressant. Kanske speciellt i år när H43 ska rusta för att etablera sig som nykomling i elitserien.
 
Elitserien spelades som bekant färdigt igår. Och nu väntar ett kvartsfinalspel som i många fall känns ovissare än på länge. Med en säsong bakom oss där alla slått alla på ett sätt vi inte skådat tidigare i elitseriehandbollen känns det som att åtminstone två av de fyra kvartsfinalerna kan sluta lite hur som helst.
 
Lugi får dock gälla som storfavorit i sin kvarsfinalserie mot Hammarby. Lugi har varit ett av få lag utan några riktiga bottennapp under säsongen. Dessutom är högstanivån ruggigt hög. Man har sveriges bästa försvarspel, och troligen sveriges bästa målvaktspar. Och frågan är om inte Lugi faktiskt alltmer framstår som en favorit till sm-guldet. Staden Lund har upplevt en härlig handbollsäsong så här långt. De båda damlagen är i slutspel. H43:s herrar var suverän seriesegrare i allsvenskan. Lugis herrar tog klubbens första serieseger i elitserien. En eventuell framgång i slutspelet för Lugi kan vara en fin prick över i:et!
 
Sävehof får också gälla som favorit mot Guif. Men en något knappare sådan. Om Sävehof har "dagen" finns det inget annat lag i sverige som rår på dem. Men de där "dagarna" har kännts färre i år jämfört med tidigare, och de direkt dåliga insatserna har också varit fler. Guif har förvisso uppvisat miserabel form på slutet men vi vet ju tidigare vad dem kan!
 
IFK Kristianstad borde har varit storfavorit i sin matchserie mot Alingsås, men jag vet inte längre. Ett par riktigt dåliga insatser har skapat frågetecken. Dessutom hävdar jag fortfarande att lagets kanske bäste spelare, Marcus Olsson, hittils inte visat den mentala styrkan att vara bäst när det gäller. Och sen kan man knappast räkna med en vansinnig formtopp det här året på Lars Möller Madsen likt den han hade förra säsongen. Tror ändå man tar hem den har kvartsfinalen i kraft av hemmaplansfördel där man drar nytta av sin fantastiska publik. Men Alingsås har till och från under säsongen överraskat mycket positivt, och kan bli en obehaglig överraskning.
 
Drott fick helt enkelt ta Ystads IF som blev över. En oerhört oviss kvarsfinal mellan ett Drott som överraskat lite positivt under säsongen, och ett Ystad som kanske överraskat något negativt. Traditionens makt är stor. Och då Drott inte vunnit mot Ystad sedan 2010 får nog Ystad ses som favorit. Men någonstans känns det som att det här kan sluta hur som helst. Jag hoppar nog över att gissa!
 
Tycker det är oerhört skönt att så här års slippa att se fram emot en oviss kvalserie som H43-supporter. Och istället kunna njuta av Silly Season. Men samtidigt är avundsjukan ganska stor. Det är nu de roligaste matcherna på säsongen spelas. Matcher som hela tiden gäller något, matcher av vinna eller försvinna karaktär. Om ett år hoppas jag istället att jag sitter och ser fram emot ett slutspel med H43:s herrar inblandade!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0