Ej längre obesegrade

Det kan inte längre bli någon perfekt säsong där man går genom hela serien obesegrad. Säsongens första förlust kom idag på bortaplan mot Rimbo. Jag är inte direkt förvånad då motivation inte sällan slår klass. Ett kvalseriejagande Rimbo hade mycket mer att spela för än redan elitserieklara H43. Dessutom är jag inte säker på att H43 hade haft särskilt lätt för Rimbo på bortaplan ens om matchen hade gällt något för det egna laget.
 
En förlust i det här skedet spelar givetvis lite roll. Man måste verkligen ha full förståelse att spelarna har haft svårt att ladda om för den här matchen. Att det dessutom rör sig om bortamatch strax norr om Stockholm med en tillhörande bussresa på omkring åtta timmar gör knappast förutsättningarna bättre. Däremot kan jag tycka att det är lite illa att siffrorna springer iväg till hela 43-34 i Rimbofavör. H43:s försvarspel måste verkligen ha varit obefintligt vilket defenitivt indikerar att spelarna inte gått "all in"!
 
Frågan är nu om tappen går ur tunnan så att säga. Det lilla H43 hade kvar att spela för var att gå genom säsongen obesegrade. Med den chansen körd gäller nu de tre resterande matcherna absolut ingenting. Zoran Roganovic twittrade från bussresan upp till Rimbo om en besvärlig rygg. Det är knappast förvånande då om Zorans rygg vilas under säsongens slutskede.
 
Kvällens trevligaste nyhet kom istället från Skövde där damerna tog poäng genom det oavgjorda resultatet 26-26. Efter att ha legat under i halvtid stod man för en stark vändning och hade ledningen med 25-23 mot matchens slutskede. Synd att man inte kunde knyta ihop säcken, men en poäng i Skövde är en stark poäng och det är tydligt att damerna går formstarkt mot slutspel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0