Avsluta snyggt...eller smart

H43 har gjort vad man ska. Elitserieplatsen är i hamn och uppdraget utfört. Men säsongen är faktiskt inte slut även om det är lätt att känna så. Fyra matcher återstår och vare sig man vill eller inte så kommer man att vara part i såväl toppstrid som bottenstrid. Ett H43 som kan ha problem med motivationen i återstoden av matcherna har ett sportsligt ansvar mot sina konkurrenter så att oinspirerade plattmatcher inte blir avgörande för en kvalserieplats eller ett undviket kval neråt.
 
Närmast väntar Rimbo på bortaplan imorgon. Rimbo är ett av fyra lag som slåss om tre kvalserieplatser och är säkert taggade till tusen. För H43:s del gäller det att ta vara på den motivation som finns i att fortfarande försöka gå obesegrade genom serien.
 
Sportsligt ansvar eller inte så får man ju inte heller vara dum mot sig själv. H43 har i och med den tidigt säkrade elitserieplatsen fått ett gyllene läge att förbereda sig på bästa sätt för en framtid som elitserielag. Bland annat kan man vara tidigt ute på marknaden för att knyta till sig nya spelare. Men här och nu vore det framförallt närmast idiotisk att spela småskadade spelare, spelare som känner sig rejält slitna, eller spelare som kanske rent av behöver göra någon form av medicinskt ingrepp för att kunna vara hela och friska under den så viktiga uppbyggnadsträningen som kommer i sommar.
 
En del spelare har fått sparsamt med speltid under perioder av säsongen. Kanske kan det vara läge för att ge spelare som ligger på gränsen till ett nytt kontrakt chansen att visa upp sig. Men samtdigt pågår en kamp för farmarlaget HS Lejon i division 2 där man nu ligger på nedflyttningsplats men har en liten chans att knipa en kvalplats. Kanske bör vissa spelare prioriteras där, då ett faramrlag så högt upp som möjligt i seriesystemet är av högsta vikt i framtiden för att kunna ge spelare på gränsen till a-laget så bra matchträning som möjligt. Jag tänker då i första hand på spelare som Adam Sandgren, Måns Gerdtsson och Robin Bergqvist. Inte att man ska låta Zoran Roganovic plötsligt spela i Lejonen, det hade varit oerhört osportsligt.
 
H43 har tidigare under säsongen visat att man inte presterat sin bästa handboll i matcher där man har haft svårt att tända till. Hur man hanterar en ganska lång resa till en bortamatch mot Rimbo imorgon till en match som saknar betydelse för det egna laget återstår att se. Men jag personligen tycker att det hade varit mäktigt om laget står obesegrade när serien är slutspelad!

Kommentarer
Postat av: Entero

Och matchen blev...... trumvirvel.........










43-34

2013-03-02 @ 18:44:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0