Seger mot Lindesberg

En och en halv månads uppehåll kunde inte få H43 ifrån vinnarspåret i den allsvenska handbollen. Seger borta mot Lindesberg med 32-27. Men det var inte utan besvär. Och vad värre är att rapporterna talar om ett brutet nyckelben på lagets hittills bäste målskytt Joakim Bååk. Vi får väl avvakta läkarutlåtande något, men klart är att Bååk inte lär spela på ett tag, kanske inte mer den här säsongen.

Efter en trevande inledning av matchen gjorde H43 tre raka mål och skaffade sig en tidig 5-2 ledning. Men Lindesberg kämpade och slet och släppte aldrig iväg H43. Den trevliga liverapporteringen på H43:s hemsida talade om ett matchtempo i den första halvleken som vi sett väldigt lite av tidigare under säsongen.

16-12 ledning för blåklockorna i paus, och en förhoppning om en växande ledning i andra halvleken. Men Lindesberg fortsatte att strete emot, och knappt halvvägs in i den andra halvleken gör Konrad Rasmussen 20-21 och Lindesberg har rejäl kontakt. Men de fyra raka H43-mål som följde därefter blev direkt matchavgörande.

Kvällens seger är kanske inte säsongens mest övertygande. Men det är likväl en meriterande seger på bortaplan mot Lindesberg. Jag tycker också att det är glädjande att H43 så många gånger under säsongen visat sig vara det starkare laget i matcher som står och väger lite grann. Däremot kan det kännas frustrerande att man inte lägger i den lite högre växel man har i sig förrän man verkligen är tvungen till det.

Zoran blir H43:s bäste målskytt i matchen med sina sju mål. Men annars ska Jacob Anderberg har varit nyttig matchen igenom, såväl framåt som bakåt.

Noterbart från matchen i övrigt var att H43:s målvakt Viktor Nilsson född -94 fick spela ett par minuter och göra sin första räddning på a-lagsnivå!

Skönt med en seger i en omstart där man inte riktigt visste var man stod. Nästa gång väntar Kroppskultur på hemmaplan om en vecka. Alle man till Arenan då!