Åter till vardagen

Vm är över. Spaniens makalösa utklassning av Danmark i gårdagens final innebär att vi återgår till handbollens vardag. Elitserien startar om med full omgång på torsdag. Och för H43 är det dags för första allsvenska matchen på en och en halv månad.

En återstart efter ett längre uppehåll är alltid osäker. Trots träningsmatcher och hårda träningsperioder där allt fokus legat på att komma så väl förberedd som möjligt när det väl är dags igen är det helt omöjligt att veta var man står i skarpt läge. I just detta fall gör det knappast det lättare för H43:s del när man varit ensamma om ett långt uppehåll under tiden som konkurrenterna fortsatt spela matcher.

När man sätter sig på bussen för att ta sig de dryga 50 milen till Lindesberg så väntar ett möte med ett lag som var höstens absolut största besvikelse. Lif-Lindesberg spelade så sent som i våras kvalserien med en liten möjlighet att avancera uppåt i seriesystemet. Och för två säsonger sedan var man ett elitserielag. Då borde man, ekonomiska svårigheter till trots, vara betydligt bättre än det man presterade under hösten då man stundtals var i tabellens absoluta bottenskikt. Man har ineltt vårsäsongen något bättre och också avancerat från nedflyttningsplats. Ett Lindesberg på frammarsch väntar alltså ett H43 som inte vet vad dagsformen innebär.

H43 ska vara ett bättre lag än Lindesberg, och bör vinna morgondagens match med ett par mål, bortaplan till trots. Förra veckans träningsmatch mot IFK Kristianstad gav enligt rapporterna ganska många positiva besked. Man höll länge ganska jämna steg med ett förhållandevis ordinarie Kristianstad innan orken tröt och siffrorna sprang iväg. Det är inte illa mot elitserietvåan.

Vm i all ära. Men det är nu det är allvar igen!

Kommentarer
Postat av: Torsken

Kul att du är tillbaka på sedvanligt vis (fler inlägg) Oskar.

2013-01-29 @ 01:19:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0