Storseger utan att glänsa

Det blev till slut en mycket komfortabel seger för H43 mot Kroppskultur på tisdagskvällen. Men det var knappast en övertygande insats rakt igenom. Och det tog ca. 20 minuter innan H43 på allvar fick ordning på spelet.

Matchinledningen var allt annat än bra. Ringrosten från det långa upphållet man haft märktes tydligt fortfarande. Kanske är det också så att man tränat stenhårt under uppehållet och att spelarna lider lite av tunga huvuden och kroppar.

"Kos" lyckades dock taktiskt perfekt att ändra matchbilden till H43:s fördel. Efter en time-out gick man ut till ett 3-2-1 försvar som vållade Kroppskultur gigantiska problem. Samtidigt fick H43 något bättre ordning på sitt anfallspel och klasskillnade blev allt tydligare ju längre matchen led.

Nebojsa Simic var stundtals lysande i målet och av utespelarna gladde det mig mycket att se Adam Sandgrens insats idag. 5 mål och mängder med fina passningar där han satte sina medspelare i fina lägen. Lägg därtill en alldeles utmärkt insats som spets i 3-2-1 försvaret och frågan är om inte kvällens insats är Adams bästa i H43-tröjan så här långt. Härligt att se efter en höst som inte övertygat.

Till sist några ord om arrangemanget. Jag tycker alltid att det är jätteroligt att se ungdomslag som kommer för att stötta a-laget. Dem har oftast en härlig entusiasm och ibland hörs hejarramsor. Men snälla! Sätt inte en trumma i händerna på unga pojkar. Ett trummande utan någon som helst taktkänsla. Omväxlande snabbt och lugnt gör det knappast särskilt lätt för de övriga på läktarna att haka på med sina händer. Och på så sätt gagnar det knappast en starkare läktarkultur på H43:s hemmamatcher!

Kommentarer
Postat av: Anders

Varberg är nog ett bättre lag än serietabellen visar, lite ojämna, men har de en bra dag kan de slå vilket av topplagen som helst. Därför måste H43 ha fullt fokus imorgon lördag.

2013-02-08 @ 08:25:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0