En bra halvlek räckte till seger

H43 vann kvällens möte mot Caperiotumba med 33-29. Efter att ha legat under i halvtid med 14-18 så visade man klassen i den andra halvleken. 6 mål av Christoffer Geissler som var bättre än på länge, 7 mål av en Zoran Roganovic och 5 mål av Martin Karlsson är glädjeämnen att lyfta fram. Och även fint målvaktspel av Nebojsa Simic.

Den första halvleken däremot ska nog både vi och spelarna försöka att glömma så fort som möjligt. Utan att ha sett samtliga halvlekar den här säsongen har jag svårt att tänka mig att H43 har uppträtt på ett sämre sätt tidigare den här säsongen. Tempofattigt, lojt och oinspirerat, helt utan den energi och vilja som krävs om man ska vinna en handbollsmatch. Försvarspelet var obefintligt. Och framåt var man oerhört uddlösa och gjorde Filip Krook i tumbamålet till en världsmålvakt!

Det hade varit oerhört intressant att ha haft en mikrofon inne i H43:s omklädningsrum under halvtidsvilan. Jag är nämligen ganska säker på att "Kos" lät spelarna få veta att dem levde. Hur som helst så fick det han sa effekt. H43 kom ut som ett helt annat lag till den andra halvleken. En halvlek som man genomför riktigt bra.

Ytterliggare en seger är avklarad på vägen tillbaka till elitserien. På onsdag väntar en mycket svår bortamatch mot ett oerhört formstarkt IFK Ystad. Då har man inte råd med en bedrövligt dålig halvlek.