Eliteserien kommer allt närmare

Sex matcher är vad som återstår av årets allsvenska för H43:s herrar. Med maximal utdelning räcker det dock med seger i de närmaste två för att saken ska vara klar. Men det är inga "enkla" matcher som väntar härnäst. Imorgon styrs kosan mot Karlskrona för möte med Hästö. Laget som skakade om H43 rejält i höstas när man ledde stora delar av matchen i Lund. Hästö var endast minuter ifrån att skrälla mot seriefavoriterna.
 
Hästö har varit upp och ner hela säsongen. Starka insatser har varvats med betydligt sämre. Men inte sällan har man stått för bra matcher mot just topplagen. Varning bör således utfärdas för H43, men rimligen kan man inte få en bättre varning än den man fick i mötet i Lund lagen emellan.
 
Karlskronalaget tränas sedan en tid tillbaka av Magnus Andersson. Samme Andersson som för bara knappt ett år sedan coachade AG Köpenhamn till Champions League semifinal, och som till sommaren tar över HK Malmö. Vad han eventuellt har tillfört laget vet jag ej. Men klubben hade efter hans tillträde en uttalad målsättning att vinna återstoden av lagets matcher i allsvenskan.
 
För H43:s del gäller det att fokusera på rätt grejor. Även om det i slutändan är segrarna som räknas och lagets obesegrade facit i allsvenskan så här långt är snyggt nog, så är jag ordentligt trött på att i varje match uppleva perioder med slarv, nonchalans och ointresse. Matchen mot IFK Ystad senast ska däremot ha genomförts på ett bra sätt, så det gäller att fortsätta på den inslagna vägen.
 
Oavsett utgång av matchen imorgon väntar sedan en ren seriefinal mot Önnered. Laget från Göteborg som är det enda laget hittils i år som tagit poäng från H43. Vid en eventuell seger imorgon har H43 chansen att inför hemmapubliken i Fof Arena på tisdag säkra elitseriespel nästa säsong. Som ni läser är det knappast några säkra segrar det rör sig om, men elitserieplatsen närmar sig allt mer. 

Kommentarer
Postat av: Charles

Det räcker faktiskt med två poäng för att vara klara för ES, om dessa tas mot Önnered. Annars räcker det med tre poäng på de två kommande matcherna.

2013-02-24 @ 13:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0