Dags att bekänna lite färg

I samtliga av de fyra matcherna som H43 spelat efter vm-uppehållet har motståndet varit lag från tabellens nedre region. Fyra planenliga vinster har det blivit, men det har knappast rört sig om klockrena insatser rakt igenom. Eller som Zoran Roganovic uttryckte det efter tisdagens seger mot Alstermo. Vi faller mellan varven in i gamla synder, blir för individuella och börjar kasta bort bollar. Den typen av problem har vi sett i nära nog varje match. Imorgon kommer Caperiotumba på besök. Förutom H43 är Tumba ett av ytterliggare fyra lag som gått ifrån lite i tabelltoppen, det är således ett riktigt toppmöte vi har att vänta.
 
Höstens bortamatch mot Tumba kan enligt rapporterna vara en av de bästa H43 har genomfört den här säsongen. En övertygande seger som aldrig var riktigt hotad, och detta på bortaplan mot en toppkonkurrent. Kan H43 upprepa den insatsen så kan vi nog räkna med en ganska klar seger imorgon. Men mot ett lag som Tumba duger det inte att spela bra handboll 10 minuter här och 10 minuter där. Det gäller att lyfta sig och vara fokuserad i 60 minuter.
 
Joakim Bååk saknas som bekant för resten av säsongen. Philip Ståhl har saknats ett tag nu och hans status är åter osäker. Dessutom har Nemanja Cvetinovic inte spelat mot varken Varberg eller Alstermo i de två senaste matcherna. Känner inte till anledning till hans frånvaro, men kanske är även han ett frågetecken imorgon.
 
Morgondagens motståndare spelade liksom H43 elitseriehandboll förra säsongen. Ett bra handbollslag således. Men det mest intressanta med Caperiotumba just nu är det som vi såg i ett inslag i sportnytt här förledens. Tumba utnyttjar möjligheten att byta ut målvakten och sätta in en västspelare när laget spelar anfall. Ungefär som H43 gör när man har en spelare utvisad. Men skillnaden är att Tumba gör detta genomgående i matcherna, även när man är fullt antal spelare på plan.
 
Uppmaningen i mitt förra inlägg om att fylla sektion A på matchen mot Alstermo med de supportrar som vill klappa och tjoa och vara allmänt högljudda gav enligt uppgift inte mycket effekt. Synd, men vi får väl ge det några matcher att sätta sig. Ny chans imorgon således. Sektion A för er som vill ge laget det stöd man förtjänar.
 

Kommentarer
Postat av: Anders

Både Tumba och Önnered tillhör de formstarkaste lagen för tillfället, medan ett annat topplag, nämligen Rimbo, har darrat på manschetterna....
Det duger absolut inte att göra många tekniska fel mot Tumba och det måste till ett bra målvaktsspel. Sedan väntar en svår bortamatch mot ett annat formstarkt lag i form av Ystad...

2013-02-17 @ 12:07:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0