Jag drömmer om ett bra försvarspel

H43 gör av allt att döma en klart godkänd insats borta mot Hammarby ikväll. Man förlorar med 34-31 efter att ha jobbat i uppförsbacke hela matchen. Men moralen är god, och H43 kvitterar faktiskt till 31-31 med knappa fyra minuter kvar. Och man var nog värda en poäng i den här matchen. Men endast tolv spelare med upp till Stockholm har de som spelat gjort en stark insats.

Hammarby tog snabbt initiativet i matchen. Och när det stod 12-7 halvvägs in i den första halvleken var jag rädd att det på nytt var på väg att springa iväg. Men H43 skärpte till sig och gav alltså sen Hammarby en riktigt match. 31 gjorda mål på bortaplan mot Hammarby gör att man förtjänar beröm. Tyvärr släpper på nytt in på tok för många mål för att på allvar ge sig själva chansen att vinna matchen.

Jag skulle vilja påstå att H43 med ett bra försvarspel hade vunnit kvällens match. Liksom de båda hemmamatcherna mot Ystad och Drott. Ytterliggare 5 poäng hade då kunnat läggas till de 9 man nu har, och vardagen hade då plötsligt känts lite enklare.

Men även om försvarspelet fortfarande lämnar en hel del övrigt att önska så ska H43 givetvis ta med sig en hel del positivt från kvällens insats. En minst lika bra insats krävs mot Önnered hemma på söndag. Det sista jag vill vara med om nu är att Önnered, eller Rimbo för den delen sakta men säkert närmar sig ifrån botten!