Ett fall framåt

H43 har nu spelat tre så kallade "fyrapoängs matcher" i rad. Dessvärre har dessa tre matcherna också inneburit tre förluster. Och i och med detta kan vi nog lägga alla små drömmar om en ett eventuellt slutspel till handlingarna. Dagens match mot Drott innebar i alla fall ett klart fall framåt jämfört med debaclet ner i Ystad senast.
 
Utan att ha sett dagens match så tror jag att H43 stod för en klart godkänd insats. Förlust på bortaplan med 29-32 är i princip alltid en indikation på ett gott dagsverke. Och dessutom var H43 med hela matchen, och vid ett par tillfällen var man i ledningen. En annan dag hade man lika gärna kunnat vinna en sån här match.
 
Jag kan trots en godkänd insats inte hjälpa besvikelsen jag känner över hur svårt man har att släppa in lite mål. Det är inte särskilt ofta den här säsongen som H43 släppt in färre än 30 mål. Det ställer då oerhörda krav på att anfallspelet fungerar. Idag verkar Zoran ha varit mer eller mindre lysande med sina 12 mål. Men när såväl Fahrudin Zaimovic som Joakim Bååk stannar på ett (1) vardera så är inte H43:s anfallspel tillräckligt bra och varierat.
 
Ny match väntar närmast på tisdag då det är dags för hemmamatch mot Redbergslid. Och det är just sådana hemmamatcher som H43 mer eller mindre måste vinna om det ska bli något annat än en kvalserie framåt vårkanten. För även om den lilla drömmen om slutspel som fanns nu har försvunnit, så tror jag fortfarande att H43 med god utdelning framöver har en chans att kriga om att undvika kval!

Kommentarer
Postat av: Anders

Ett lag i medvind hade nog "vågat" vinna igår, ledning med 27-23 med 13 minuter kvar. Där skulle man önska sig att någon hade avlöst Zoran, men Bååk,Zaimovic och Gertsson med totalt 3 mål tillsammans hade tydligen inte någon lysande dag på jobbet. Ljusglimtar förefaller vänster- och högersexorna ha varit. Många insläppta mål som Oskar påpekade det. Dock positivt att man var med hela matchen mot Drott bortsett från slutminuterna. Detta är något att ta med sig till matchen mot Redbergslid, som inte skall vara en omöjlig uppgift. Trenden med 4 raka förluster skulle vara angenämt att få brytas för att få in lite positiv stämning i laget.

2013-12-08 @ 10:43:21
Postat av: Anders

Tisdagsmatchen mot Redbergslid blir naturligtvis ingen lätt match för H43. Jag skulle vilja se framemot ett aggresivt försvarsspel som gör att vi får till ett bra målvaktsspel bakom. Att det är bra tryck i anfallsspelet när vi har möjlighet till detta. Att vi har bra rörlighet i den uppställda anfallsfasen kombinerat med ett disciplinerat passningsspel. Att vi tar vara på och sätter kontringstillfällena som förhoppningsvis ges. Då kan också nämnas att hemspringet är jätteviktigt.

2013-12-09 @ 09:01:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0