En poäng man nog ska vara nöjda med

Inför dagens oerhört viktiga match mot Önnered så kändes allt annat än en seger som en smärre katastrof. Önnered låg inför dagens match sex poäng efter just H43 och det avståndet skulle helst utökas. Efter dagens match är avståndet fortfarande sex poäng. Matchen slutade 27-27 och med tanke på att H43 låg under med 20-23 med knappa kvarten kvar ska man nog vara ganska nöjda med den poäng man till slut tog.
 
Jag hade tyvärr ingen möjlighet att ta mig till Fof Arena för att se matchen på plats idag. Kändes givetvis inte bra med tanke på matchens betydelse och det faktum att det inte är många hemmamatcher jag missar på en säsong. Men så kan det bli ibland, och någonstans måste jag ändå erkänna att det kanske var skönt att slippa slitas mellan hopp och förtvivlan i något som lär ha varit en ganska medioker tillställning.
 
H43 lider lite av skade och sjukdomsproblem för tillfället. Och när dessutom Zoran Roganovic tidigt blev bortpunktad så vara glädjeämnena få. Joakim Bååks insats nämns i de flesta medier och även Sasa Todosijevic förtjänar nog ett godkänt för sina fem gjorda mål.
 
Knirr framhöll till Sydsvenskan att han var hyfsat nöjd med det uppställda försvarspelet för en gång skull. Och målvakterna verkar ha tagit det dem ska och lite till. Synd bara då att anfallspelet inte kom upp i den nivå man nått många gånger tidigare under säsongen. Fick ett sms från en kollega efter matchen som beskrev anfallspelet som bedrövligt.
 
H43 är i allt annat än god form och EM-uppehållet som väntar runt hörnet kommer mer än lägligt. En match återstår dock. På torsdag den 26:e december tar man E22:an till Kristianstad för en oerhört svår men rolig bortamatch. Skulle H43 i dagens form ta poäng i den matchen borde Sydsvenskan dela ut sitt pris Skånebragden till H43!

Kommentarer
Postat av: Charles

Spännande men kass match. Dagens mest märkliga prestation stod den som räknade publiken för. Av de 565 personerna som tydligen var och tittade på matchen enligt speaker och matchprotokoll var det max hälften som faktiskt befann sig i arenan.

Två skade/sjukdomsdrabbade lag som spelade rätt krampaktigt. Önnered spelade exempelvis rätt mycket med två kantspelare och en liten, liten kille (Mellegård) på niometer.
Abrahamsson i målet gjorde en bra match precis som Sasa för H43.
Ställer mig tveksam till Knirrs coachning idag. Inte mycket hände alls. Exempelvis borde nog Mikk fått testa lite mer på nio. Punkten på Zoran löstes aldrig riktigt bra.
Och när det gäller Zoran måste man vara ärlig och säga att han har en stor brist i sitt spel. Hemspringet. Det är faktiskt uselt. Står man vid mittlinjen och är punktad ska man vara först hem och inte stå kvar vid mittlinjen och titta på när Önnered kontrar.

Trots detta borde H43 kunnat vinna om man varit kyligare i de fria lägen man skapade. Alldeles för många missar.

Avslutningsvis måste jag säga ett par ord om domarna, bröderna Gomér. Väldigt tveksamma i sitt sätt. Inte så att de förfördelade något lag eller påverkade utgången av matchen men det är inte konstigt att de har det rykte de har.

2013-12-22 @ 21:02:37
Postat av: Anders

Det var trevligt att se Sasas genomspringningar med mål som följd. Jag tycker fortfarande att H43:s försvarsspel saknar aggressivitet och motståndarlagets niometersspelare får skjuta mål alldeles för lätt och oattackerade oftast. H43 hade sin chanser i form av fria spelare i andra halvlek, men man förvaltade inte dessa. När H43 tar timeout så ser man sällan till någon förändring i coachningen tycker jag. Lite otur klart att båda V6-orna var sjuka och skadade, men det var ju en sådan match man bara skall vinna. Hemskt tråkigt med så lite publik i en sådan stor hall. Jag håller med om att hemspringet är för dåligt fortfarande. Jag tycker trots allt med den rutin som finns i laget på flertalet spelare att det borde blivit 2 poäng idag.

2013-12-22 @ 22:07:46
Postat av: Anders

Som vi har konstaterat tidigare, visst sätter det sig i huvudet att bara hålla på att förlora. Självförtroendet får sig en knäck och det blir ansträngt i "måstematcherna". Innan förlustsviten satte igång så måste känslan bland spelarna ha varit att man hade kontakt med lagen ovanför poängmässigt. Än om där återstår många omgångar på det nya året så gäller det bara inse att det är kval som blir verklighet våren 2014. Det känns trist att redan nu konstatera detta bland alla oss supportrar och för klubben.

2013-12-23 @ 13:19:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0