En måstematch

H43 har så här långt spelat ihop 9 poäng på 13 matcher i årets elitserie. Ett okej facit för en nykomling som i första hand skulle undvika sista platsen. Avståndet till de två bottenlagen Önnered och Rimbo känns i nuläget ganska betryggande och man har klart häng på de lag som befinner sig ovanför kvalseriestrecket. Men tåget kan gå snabbare än man tror. H43 möter just nu många andra lag i bottenstriden på kort tid. Och efter den smärtsamma förlusten mot Skövde på hemmaplan i söndags så måste man nog plocka något eller några bonuspoäng i bortamatcher som väntar. Tillexempel i den match som väntar mot Ystads IF på onsdagskvällen.
 
De båda lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen. Då vann Ystad tämligen komfortabelt med 37-31 i Lund. Den matchen är helt klart H43:s sämsta insats så här långt den här säsongen om man ser till hela matchen. Sedan dess har det hänt en del med H43:s spel och jag är tämligen säker på att vi får se ett helt annat H43 den här gången. Bland annat tror jag inte att en fjunig tonåring får vandra omkring fritt och göra 12 mål utan att få ett blåmärke!
 
Ystad är tillsammans med Drott seriens besvikelse så här långt. Goda insatser har hittills varvats med riktiga bottennapp, och någon stabilitet i spelet verkar inte finnas alls. Man har vid flera tillfällen gjort sin hemmapublik rejält besviken och om H43 kan rivstarta matchen och koppla ett visst grepp om händelserna så tror jag att Ystadspubliken snarare kan bli en belastning än en tillgång för hemmalaget.
 
H43 måste ta vid där man slutade senast mot Skövde. Andra halvleken var riktigt bra. Inte minst försvarsmässigt där man fick Skövdes skyttar att välja dåliga avslutslägen. Och de skott som slank igenom tog Oscar Jensen förtjänstfullt hand om. Men framförallt får inte anfallspelet vara så dåligt som det var i början av matchen mot Skövde. Att skänka bort bollen vid så många tillfällen som H43 gjorde är mer eller mindre att betrakta som självmål på den här nivån.
 
H43 har hittills varit ganska mycket starkare på hemmaplan än bortaplan. Det är hög tid att ändra på det och att även börja vinna på bortaplan. Extra bra känns det då att höra talas om en busslast H43-supportrar som kommer att göra sitt bästa för att ge H43-spelarna sitt stöd i Österportshallen.

Kommentarer
Postat av: Anders

Läste om en busslast till Ystad, är det något som blir av? Isåfall var utgår bussen ifrån och finns det plats eller är den fullbokad? Någon som vet?

2013-12-04 @ 09:20:18
Postat av: Anders

Om man tittar på papperet så är det hög klass på H43:s förstauppställning. Vad man skulle kunna sakna där är en tekniker som kan göra de där insticken till spelarna på linjen. T ex Alingsås har Konradsson, Malmö har Tönnesen......Sedan som man tjatat om tidigare, en minimering av de tekniska felen står högt på listan, då vi annars blir straffade direkt. Synd att H43 har så svårt att få till de "lätta" målen i form av kontringsmål. Men vi hoppas på revansch ikväll efter den olyckliga tillställningen mot Skövde.

2013-12-04 @ 11:49:26
Postat av: Bigge

Det går en buss 16.15 från arenan.
Det finns nog plats men du kan kolla med kansliet för säkerhets skull.

2013-12-04 @ 13:03:24
Postat av: Magnus

Varför pratar ni inte om Mikk P som M9. När han köptes så var det bara lovord. En M9 som H43 hade saknat. Jag är inte ute efter Mikk P utan när skall någon granska H43 seniorkommitté. År efter år sitter där en massa turister verkar det, som köper grisen i säcken hela tiden. Varför syns inte Börje F mer. Innan säsongen så var det hans VM-nyheter som syntes hela tiden när en ny spejare var klar. Skyll inte på spelarna om det går dåligt för H43. Skyll på seniorkommittén.

2013-12-04 @ 21:12:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0