En bra halvlek räcker inte

Det var en viktig match mot bottenkollegan Skövde som utspelade sig i Lunds Idrottshall idag. Om det var det som gjorde att hemmalaget inledde matchen riktigt svagt och stundtals paralyserat ska vi kanske låta vara osagt. Men frågan är om det H43 presterade i matchens inledning är det sämsta man gjort på hemmaplan så här långt den här säsongen.
 
Skövde skaffade sig snabbt en ganska klar ledning. 0-3 blev till 1-4 om blev till 2-6 och så vidare och så vidare. H43 hade förvisso ganska bra koll på Skövdes uppställda anfallspel och det egna försvarspelet var helt okej. Men framåt var det inledningsvis rent bedrövligt. Dåligt anfallspel, inga bra lägen och mängder med borttappade bollar gav Skövde mängder med klara kontringslägen.
 
Och när man väl skärpte till anfallspelet något mot slutet av halvleken kändes det istället som om man tappade sitt försvarspel helt. 11-17 i paus är i ärlighetens namn siffror som hade kunnat vara ännu värre.
 
Skövde ökade ganska omgående på till 11-18 i den andra halvlekens inledning och det var nog inte många hemmasupportrar som i det läget hade särskilt höga förhoppningar om att H43 skulle ha en chans att komma ikapp.
 
Men sen hände någonting. Man började hitta rätt framåt, och samtidigt stängde man till rejält bakåt. Inte minst växte Oscar Jensen ut till rena väggen i målet under stora delar av den andra halvleken. Efter dryga 19 minuter av den andra halvleken så gjorde Måns Gerdtsson 21-21 och i det läget kändes en vändning fullt rimlig.
 
Men Skövde kom tillbaka, samtidigt som H43 började missa lite framåt igen. Och i slutändan kom två mål från Jonas Källman för Skövde att avgöra matchen. I synnerhet eftersom H43 blev horribelt avblåsta för passivt spel i sitt näst sista anfall. H43 fyra passningar och sen ett friläge kan innebära passivt spel är för mig en gåta.
 
Jag ska inte tjata mer än nödvändigt om domarinsatsen. Det är inte på grund av den som H43 förlorar matchen. Det gör man på grund av sin svaga första halvlek. Men domarparet Joakim Lindbratt och Tommie Moberg stod knappast för en prickfri insats. Och även om jag är rejält färgad och partisk så var känslan av att 75% av såkallade 50/50-domslut gick Skövdes väg. Det är rent åt helvete på ren svenska då en domares viktigaste egenskap är att vara konsekvent.
 
Den här förlusten kändes verkligen jobbig. H43 har flera viktiga matcher framför sig och vill man på allvar undvika kvalseriestriden framåt vårkanten så måste man plocka så många poäng man bara kan här nu. Dagens förlust innebär att man nog istället måste ta poäng i någon av de svåra bortamatcherna som följer mot Ystad och Drott. Tufft, men alls inte omöjligt. I alla fall inte om man spelare som i den andra halvleken idag. Spelar man som i den första vinner man nog inte mot något lag i elitserien!

Kommentarer
Postat av: Anders

Jag tror att Skövde fick fem eller sex mål i första halvlek på kontringar, dvs de lätta målen, p g a av slarv från H43. Det får inte dröja så länge som i första halvlek innan H43 gör sitt första mål. I andra halvlek räknade jag till 6 frilägen för H43 som kunde lett till att man låg i förarsätet istället för att man fick jaga reducering eller kvittering. Minns bl a Simon Nyberg rent fri på kontring likaså Zaimovic och Gertsson efter uppsnurr, Olesen ett par frilägen på linjen m m. Bååk med sin skyttekapacitet bara 1 mål i denna match. Sedan tyckte jag Gertssson fick för lite speltid. Synd för Oscar på sin kanonandrahalvlek att H43 inte kunde stå som vinnare. Givetvis väntar en väldigt svår match i Ystad på onsdag och dess fanatiska publik. H43-spelarna måste ha ett väldigt revanschbegär efter förra hemmamatchen mot Ystad, då H43 gjorde sin sämsta match för säsongen. Givetvis en viktig match för båda lagen poängmässigt.

2013-12-02 @ 11:51:11
Postat av: Anders

Kolla gärna på Ystads hemsida vad de skriver inför matchen mot H43.

2013-12-02 @ 20:45:10
Postat av: Bigge

Vi kommer en hel busslast för att stötta.
Ystadpubliken skall få sig en match.

2013-12-03 @ 11:25:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0