EM-uppehållet kommer mycket lägligt

H43 spelade tidigare ikväll sin sista match innan elitserien tar en dryg månads uppehåll. Motståndet var tuffast möjliga när man mötte serieledande Kristianstad på bortaplan. Men samtidigt kan det inte bli mycket mer inspirerande än att springa in för mer än 5000 åskådare som skapar en härlig stämning.
 
Nu var jag inte i Kristianstad och såg matchen tyvärr. Men av allt att döma står H43 för klart godkänd insats under den första halvleken. 12-9 underläge i paus är knappast siffror ett bottenlag behöver skämmas för när man möter serieledaren på bortaplan. Framförallt 12 insläppta mål så långt vittnar om en av säsongens bättre insatser försvarsmässigt.
 
Men tyvärr klarade man inte av att hålla nivån i den andra halvleken. Kristianstad var alltför bra, och vann den andra halvleken med snudd på pinsamma 20-8. 32-17 totalt är siffror som är allt för stora för att vara okej oavsett motstånd. Och sättet som H43 fullständigt tappar matchen på i den andra halvleken indikerar med ganska stor tydlighet att H43:s herrar för tillfället är ett handbollslag som inte mår särskilt bra.
 
Fahrudin Zaimovic visade lite av toppformen från säsongens inledning och blev målbäst med 6 mål. Men annars tror jag inte att det fanns särskilt många glädjeämnen. Möjligen gjorde Oscar Jensen en ganska bra insats i målet, främst i den första halvleken. Men det baserar jag endast på det jag hörde med ett halvt öra från Sveriges Radios webradiosändning.
 
Nu väntar en månad med lite ledighet skulle jag tro. Men framförallt en chans till hård träning, och en chans att repa nytt mod och att rätta till det som inte fungerat på slutet. Laget visade tidigare under hösten att man har kvalitéer goda nog för att störa alla lag i elitserien. Men på slutet har man fallit åter i gamla synder där det kollektiva spelet inte fungerat, och då har man varit allt för beroende av Zoran Roganovics individuella insatser.
 
För ett lag i en djup formsvacka kommer ett längre uppehåll väldigt lägligt. Och jag hoppas verkligen att H43 kommer ut som ett starkare och bättre lag när elitserien åter drar igång igen den 29:e januari.

Kommentarer
Postat av: Anders

Jag tycker inte H43:s höstsäsong är godkänd som den gestaltat sig. Flera förnedrande nederlag på allt mellan 11-16 mål och ordentliga överkörningar från motståndarlaget, framförallt i bortamatcherna, har blivit en vana. Vad hände idag i Kristianstad efter paussiffrorna 12-9 i hemmalagets favör? Tydligen hade Dan Beutler gjort en kanonmatch. Man kan kanske utläsa av detta att H43 brände lite frilägen......men att det bara får rusa iväg så okontrollerat.
Kan inte H43 under uppehållet taga in någon f d duktig tränare, som inte har några uppdrag nu och som är duktig på försvarsspel, som konsult. Typ som jag tror Ystad gör med Kent Harry. Som kan vara ett bollplank till Knirr. Man lider med spelare och styrelse. A-laget är ju skyltfönstret utåt.

2013-12-26 @ 21:40:15
Postat av: Anders

Känns tråkigt att redan nu ställa in sig på kvalspel. Det enda H43 har att spela för nu fram till i vår, är att ta så många poäng så att man undviker att bli nedflyttade direkt. Med tanke på att både Rimbo och Önnered börjat komma in i elitserietempot mer och mer på sistone, och plockat poäng, så kan detta bli en tuff uppgift.

2013-12-27 @ 07:04:43
Postat av: Bigge

Hej Oskar
vet du något om hur det gått i träningsmatcherna och hur skadeläget är.
Som vanligt snålt med information på hemsidan.

2014-01-25 @ 13:04:21
Postat av: Ola

Torsk mot Ringsted och tappad geist mot slutet. Vinst mot IFK Ystad

2014-01-27 @ 12:16:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0