Knapp förlust mot Lugi

H43 inledde helgens träningsturnering i Malmö med en match mot Lugi. Det blev en jämn batalj mellan två lag där flera nyckelspelare saknades. Lugi drog till slut det längsta strået och vann med uddamålet, 28-27.
 
Träningsmatcher är vad träningsmatcher är. För H43:s del ger det en chans att spela ihop ett lag bestående av hel del nyförvärv. Men annars har jag svårt att se något egentligt värde i en match som den H43 och Lugi möttes i tidigare ikväll. H43 saknade Zoran Roganovic och Joakim Bååk. Simon Nyberg spelade inte heller, och Jacob Anderberg lämnade aldrig bänken. I Lugi saknades Joacim Ernstsson, Albin Tingsvall, Kristian Meijer, Nemanja Milosevic och Espen Christensen. Lägg därtill Magnus Jernemyr som blev klar för klubben först i onsdags, och sedan tidigare skadade Niklas Gudmundsson och Lugi hade en hel startuppställning av hög elitserieklass utanför truppen.
 
Det var knappast tal om någon sprakande handbollsunderhållning. Men ändå ett fall framåt rent handbollsmässigt jämfört med mötet lagen emellan för en knapp månad sedan. Något högre tempo nu, och de tekniska felen var inte längre lika många.
 
H43 stod för en klart godkänd insats, men knappast mer. Orosmolnen finns kvar. Ett väldigt reservbetonat Lugi hade greppet större delen av matchen. Och även om H43 saknade sina på pappret kanske två bästa spelare i Zoran Roganovic och Joakim Bååk så får man vara ärlig och säga att Lugi saknade ännu fler spelare av rang.
 
Laget känns fortfarande lite för beroende av enskilda spelares prestationer. Fahurdin Zaimovic är på nytt väldigt bra och noteras för 10 mål. Men han känns lite för ensam och målskyttet behöver spridas på fler händer. Dessutom saknar jag ett vägvinnande och fungernade kontringspel. Och inte heller kanterna blir delaktiga i spelet på ett sådant sätt som dem borde.
 
Men om vi ska tillåta oss att fokusera på det som var bra så här en knapp månad för seriestarten så kan vi nöjt konstatera att målvakterna stod för två gedigna insatser idag. Oscar Jensen före paus, och Torbjörn Jacobsson efter. Det handlade inte om att dem spikade igen målet, utan två stabila insatser där dem tog det dem skulle och lite till. Fahrudin Zaimovic är redan nämnd, och även Måns Gerdtsson gör det bra mellan varven. Han måste dock få ner mängden tekniska fel ganska markant för att hålla fullt ut på elitserienivå.
 
Annars stod Kristian Olesen för mycket som var bra idag. Inte bara rent spelmässigt, utan även genom att visa fina ledaregenskaper. Han manande på flera lagkamrater som under ett skede i matchen hade en tendens till att hänga lite med huvudet. Just Kristians ledaregenskaper tycker jag mig kunna dra till minnes från hans förra sejour i H43. Nu är han dessutom ett par år äldre, och hela hans sätt tyder på mer mognad.
 
Ska vi nämna sådant som måste bli bättre så har jag redan nämnt kantspelet. Nyförvärvet Rasmus Johansson från Tumba fick i Simon Nybergs frånvaro spela hela matchen på vänsterkanten. Rasmus som öste in mål allsvenskan förra säsongen har inte riktigt kommit till sin rätt i H43 än, men jag hoppas att det lossnar med tiden. Av de andra nyförvärven så har väl inte heller Mikk Pinnonen kommit riktigt till sin rätt heller. Han blixtrar till mellan varven men saknar kontinuitet känns det som. Men i ärlighetens namn vill jag också ifrågasätta "Knirrs" coachning här. Med Mikk på banan känns det som att H43:s anfallspel för ökad rörlighet och ett ökat tempo. Ändå tillbringar Mikk ganska mycket tid på bänken.
 
I Lugi handlade väldigt mycket om Johannes Hippe. Normannen gjorde stundtals lite som han ville och slutade på totalt 9 mål. Hippe har en ruskigt hög högstanivå och när han kommer rätt är han mycket svårstoppad. Annars stod Anders Hallberg som vanligt för en solid insats. Och bakom dessa visade många unga spelare att Lugi har en imponerande bredd.
 
För H43:s del ska man ta med sig en del som var bra. Men fortfarande finns det ganska mycket som behöver bli ännu bättre!

Kommentarer
Postat av: Anders

Lugi har en fantastisk bredd och mycket lovande ungdomar som kommer fram bl a på niometer. Lugi har en helt annan förmåga att luska fram och förädla ungdomar än H43 har, vilket man kunde se när dessa 2 lag möttes i Malmö. De har också en väldigt professionell organisation och såklart är det helt andra summor det handlar om på sponsorsidan jämfört med vad H43 har att bolla med.

2013-08-24 @ 23:56:29
Postat av: Anders

Eftermiddagens match slutade med en förkrossande seger för Kristianstad. Såg inte matchen och vet inte vilket lag H43 ställde upp med. I vilket fall som helst att bara göra 17 mål är inte godkänt och Knirr har mycket att fundera över. Det verkar ta tid innan Bååk är tillbaka .

2013-08-25 @ 21:55:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0