Hur bra är H43?

H43 spelade tidigare ikväll träningsmatch mot IFK Kristianstad. Det blev förlust med siffrorna 29-26 till Kristianstads fördel. Men utan att dra för stora slutsatser av en träningsmatch så är en tremålsförlust mot laget som enligt Kristianstadsbladet ska jogga hem elitseriesegern en klart godkänd insats.

Hur H43 står sig i elitseriekonkurrensen får vi troligtvis inte någon klar fingervisning om förrän ett antal omgångar in i elitserien. Men redan nu står klart att såkallade experter har delade meningar om H43:s kompetens.

Merparten av landets handbollsexperter placerar H43 på en kvalserieplats i sina tips. Vissa är till och med så ofina att placera H43 på den så förhatliga sistaplatsen. Men sen finns det sådana som Peter Lindren på Ystads Allehanda som ser H43 som en klar slutspelskandidat.

Personligen kan jag knappast ses som helt objektiv. Men att tippa H43 sist i elitserien kan knappast kännas vettigt. H43 var tämligen överlägsna i allsvenskan den gångna säsongen och då minst en klass bättre än de övriga nykomlingarna Önnered och Rimbo. Och i min värld har H43 värvat väl så bra som dessa.

Tittar vi lite på vilken trupp H43 har så skulle jag vilja påstå att man har en stark målvaktsida med Oscar Jensen och Torbjörn Jacobsson. Även på nio meter ser man starka ut och har där spelarmaterial som defenitivt håller slutspelsplats. Det lilla frågetecknet som finns hittar vi istället på sexmeterssidan. Men här finns också goda möjligheter till överraskningar då många unga talangfulla spelare finns här.

Jag främst hoppas, men tror också att H43 kan vara med och slåss om en slutspelsplats. Oscar Jensen, Joakim Bååk, Christoffer Geissler och Zoran Roganovic har alla tidigare varit med i slutspelslag och är således tillräckligt bra för att vara det igen. Lägg därtill starka namn som Fahrudin Zaimovic och Mikk Pinnonen blandat med mängder av andra intressanta spelare så är H43 allt för bra för en bottenstrid!

Kommentarer
Postat av: Anders

Siffermässigt en anständig förlust mot Kristianstad men hur står det till med Joakim Bååk egentligen.Han var väl inte med igår i heller? Rätt som det är det elitseriepremiär och hur pass tränad är han då?

2013-08-07 @ 08:50:09
Postat av: Peter

Hade vart lite uppfriskande med lite info om hur läget är med bååk. Bååk är en av h43s absolut viktigaste anfallsspelare, så det får gärna komma lite information angående detta !

2013-08-08 @ 12:34:08
Postat av: Anonym

Bååk lär fortfarande ha krångel med nyckelbenet

2013-08-08 @ 18:03:34
Postat av: Anders

Såg inte matchen igår fredag mot HK Malmö, men väldigt klara siffror i Malmös favör. H43 har nog mycket att jobba med inför premiären och ett svårt startprogram. Oroande att Bååk inte återhämtat sig och att det inte finns något spelarmaterial bakom när det gäller skyttet om någon skulle bli skadad.

2013-08-10 @ 08:41:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0