En växande oro

H43 spelade ikväll träningsmatch mot IFK Ystad i Staffanstorp. I mitt förra inlägg skrev jag följande inför matchen. "Mot allsvenskt motstånd ska H43 vara bättre, och allt annat än en klar seger kommer bara att öka antalet frågetecken kring H43:s slagstyrka." 23-26 slutade kvällens match, och om något lag var bättre så var det IFK Ystad som ett tag var på väg mot en ganska klar seger en bit in i den andra halvleken när det stod 13-21.
 
Jag ska på en gång poängtera att jag inte var på plats i Staffanstorp ikväll men någonstans inom mig växer en oro sig allt starkare att H43 kanske inte är så bra som jag hoppas och att comeback-säsongen i elitserien kommer att bli oerhört tuff.
 
Samtidigt är träningsmatcher inte alltid en klar värdemätare. Slitna och halvskadade spelare vilas. Vissa lag är kanske mer nedtränade än andra och så vidare. Men klart är att H43 hittills blandat och gett mycket under försäsongen. Ganska knappa förluster mot tippade topplag som Lugi och Kristianstad har på senare tid bytts mot klara förluster mot på pappret betydligt sämre lag.
 
Med en dryg månad kvar till elitseriepremiären krävs nu en ganska ordentlig uppryckning. Vi får hoppas att "Knirr" har koll på läget och lagt upp träningen på ett sådant sätt att man faktiskt är som sämst nu, och som bäst när det drar igång.
 
I sammanhanget tål också att påpekas att H43:s premiär är flyttad från Fredagen den 20:e september till Lördagen den 21:e. Detta då Svt valt att sända H43-IFK Kristianstad som huvudmatch i sin handbollsändning på lördagen. Givetvis är det roligt att H43 kommer att synas i Svt, men personligen hade jag haft mycket större glädje av det om det varit en bortamatch som sänts. Och dessutom kan flytten från en fredagskväll med möjlig feststämning, till en lördagseftermiddag inverka något negativ på publiksiffran, och i förlängning en försämring av H43:s publikintäkter. Men samtidigt är en premiär alltid en premiär, oavsett när!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anders

Det blir nog väldigt tufft i turneringen i Malmö som närmar sig med tanke på det tuffa motståndet som vankas där. Varför får man inte reda på hur det står till med Jocke Bååk? Många elitserieklubbar har sett om sina hus och verkar ruggigt starka.

2013-08-15 @ 22:21:22
Postat av: Anders

Zoran var av någon anledning inte med igår. Det står klart nu, att för att nå ambitionerna om att ta sig till slutspel, så måste H43 ha ett skytte med framförallt både Zoran och Bååk och de får inte bli skadade.

2013-08-16 @ 10:08:32
Postat av: Jernemyr..

..klar för LUGI

2013-08-20 @ 22:01:04
Postat av: Anders

Även om derby är derby får man vara realist....kommande Lundaderby mot ett LUGI förstärkt med Jernemyr så kommer H43 att vara chanslösa....

2013-08-21 @ 09:28:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0