Nostalgi, seger och serieledning

Tillbaka i Idrottshallen så visade H43 redan från början att man var snäppet starkare än Rimbo. Med undantag för några perioder med allt för många tekniska fel och slarvigt spel så var dagens insats i mångt och mycket en styrkedemonstration.

37-28 slutade den målrika tillställningen. Bra offensiva insatser från bägge lagen, mindre bra defensiva. Men H43 hade två bra målvakter. Philip Ståhl som inledde första kvarten alldeles utmärkt, men därefter mattades betänkligt. Nebojsa Simic som ersatte i slutet av första stod för en osannolikt bra insats i den andra halvleken där han bland annat räddade fyra straffar.

H43:s samtliga niometerspelare stod för en mycket bra insats. Robin Bergqvist inledde målskyttet och visade vägen med ett par fina insatser. Christoffer Geissler som vanligt väldigt nyttig i sin roll som spelfördelare, men också idag som målskytt med 6 mål.

Men bättre ändå tycker jag att Fahrudin Zaimovic och Måns Gerdtsson var. Förutom att de båda syntes flitigt i målprotokollet så var de mycket duktiga i spelet i stort. Flera fina passningar satte medspelarna i lägen.

Och så äntligen får jag väl säga att det på allvar lossnade för Nemanja Cvetinovic. 7 mål från honom idag, och i matchens slutskede hade han närmast lekstuga ute på sin vänsterkant.

Zoran Roganovic var återställd i sin hand och redo för spel man stannande på bänken hela matchen. Troligen ville Kos inte chansa med Zoran när man nu så tidigt kopplade ett klart grepp om matchen. Sidan om Zoran satt även Joakim Bååk på bänken hela matchen. I det fallet har jag dock ingen aning om han har en skadekänning eller något annat som föranledde bänkningen.

H43 vinner alltså komfortabelt, och man gör det utan två av sina bästa spelare. Har det känns trevande och tveksamt i de tidigare matcherna var det desto mer resolut och bestämt idag. Med alla hela och friska kanske H43 till och med är för bra för allsvenskan!