Match mot Hallby väntar

Efter en rivstart av allsvenskan med två matcher på tre dagar har H43 nu haft åtta spellediga dagar. Ett ryckigt spelprogram som knappast gagnar någon. Belastningen och skaderisken på spelare ökar, och för oss supportrar hade det varit önskvärt med ett mer jämnt flöde av matcher. Men nog om det, imorgon söndag är det dags igen när H43-spelarna sätter sig på bussen och åker de ca. 30 milen till Jönköping för bortamatch mot IF Hallby.

H43 kommer till matchen med två segrar i ryggen. Full pott så långt men inte helt och hållet på ett imponerande sätt. De två inledande segrarna mot OV Helsingborg och Ricoh togs efter att på ett onödigt sätt släppt in motståndarna i matchen igen efter att i bägge drabbningarna haft övertygande ledningar halvvägs in i de första halvlekarna. De tekniska felen har varit för många, de dåliga perioderna för långa. Mycket behöver bli bättre, men samtidigt ska man understryka att det är en klar styrka i sig att vinna utan att imponera.

Zoran Roganovic har saknats i allsvenskans inledning. Ett par brutna ben i hans fantastiska vänsterhand har så här långt hållit honom borta. En comeback kommer troligen allt närmare, men huruvida han kommer att stå på planen imorgon återstår att se. 24 matcher återstår trots allt av allsvenskan och det vore idiotiskt att på ett så här tidigt stadium chansa med lagets viktigaste spelare alla kategorier.

Söndagens motståndare IF Hallby har de senaste åren varit ett stabilt allsvenskt lag. Om jag inte minns fel så kvalade man upp till elitserien på våren 2008 där man skakade om Lugi rätt så rejält men till slut fick se sig besegrade. Därefter har man varit ett allsvenskt mittenlag utan vare sig riktigt toppkänning eller bottenkänning.

En hel del duktiga spelare brukar komma fram i Hallby. Bland annat har H43 hämtat såväl Johan Brännberg som Martin Karlsson från klubben. Men just nu bygger man lite nytt och har många unga spelare i laget. Kenneth Andersson har hämtats in som ny tränare och det troliga är att man behöver lite tid innan det blir riktigt bra. Något säsongsinledningen också har skvallrat om. Två förluster så här långt mot Hästö och Rimbo.

Vill man vara kaxig så tycker jag inte att H43 bör ha några allvarliga problem att slå Hallby imorgon. Men nyckelordet stavas som vanligt denna säsongen för ödmjukhet. H43 är den stora favoriten som alla lag vill slå. Imorgon möter man dessutom ett lag som garanterat inte vill inleda säsongen med en tredje förlust.

Med koncentration, rätt fokus och rätt inställning i 60 minuter, inte 50 eller 55, så bör det bli seger och två poäng. Många lag har inlett säsongen bra, i vissa fall överraskande bra. Hade varit skönt om H43 hängde på i toppen och fortsatte vara obesegrade!

Kommentarer
Postat av:

Enligt Hallby ska Zoran inte spela

http://www3.idrottonline.se/IFHallbyHK-Handboll/Nyheter/Klubbnyheter/InforH43hemmasondagenden239kl1700iArenan/

2012-09-23 @ 11:36:55
Postat av: världsmästare på läktaren!

Vinsten är ett faktum..

2012-09-23 @ 18:36:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0