Läge för lite nostalgi

För första gången på ca. fyra och ett halvt år kommer H43:s herrar imorgon att spela en tävlingsmatch i Idrottshallen. Klockan 15.00 blåser domarna igång matchen mot Rimbo som kommer på besök.

För oss som varit med ett tag och följt H43, eller lundahandbollen i stort, kommer det givetvis att kännas lite speciellt att på nytt komma till Idrottshallen. 60 minuter på hårda träbänkar istället för vadderade stolar kommer att sätta sina spår kroppsligt, och allt runt omkring själva handbollen är sämre. Men just för en match så väljer jag istället på att fokusera på det positiva. En chans att bli nostalgisk i den hall man tillbringat många timmar. Och kanske en chans att skapa bättre stämmning. För i ärlighetens namn så lämpar sig troligtvis en hall i Idrottshallens storlek något bättre för en allsvensk match mot Rimbo än vad Fof Arena gör.

H43 är så här långt ett av tre obesegrade lag i Allsvenskan. Man ligger efter tre omgångar tvåa i tabellen efter Alstermo som hittils överraskat positivt. Så här långt har man fått klarat sig utan Zoran Roganovic, men av vad jag tolkar från hans eget twittrande har han idag fått grönt ljus av läkare att spela handboll igen. Jag räknar därför med att Zoran är med i truppen imorgon. Däremot är det inte säkert att det innebär oceaner av speltid direkt. Kan vara klokt att skynda långsamt med sin superstjärna efter en tids skadefrånvaro.

Rimbo är precis som de flesta lag i allsvenskan en ny upplevelse för mig. Enligt vad jag hört så har man ett ganska kortvuxet lag med snabba fötter. Kanske lite likt det lag Guif har mönstrat de senaste åren. Utan några långa bombare bygger man sitt spel på att komma till avslut från sex meter. Så nyckeln i H43:s försvarspel blir att få stopp på Rimbospelarna utanför niometerslinjen.

Ni kan också lägga namnet Tollbring på minnet inför morgondagen. Utan att veta det exakta släktskapet så brukar Jeff, Jerry och Ken Tollbring alltid synas i målprotokollet. Och på bänkan coachar Dick Tollbring.

För H43:s del handlar det om att fortsätta på den inslagna vägen. Segrarna har kommit även om man inte övertygat fullt ut. Perioder av nonchalant spel med mängder av tekniska fel måste minimeras. Försvars- och målvaktspel har dock övertygat hittils med ganska få insläppta mål. Med bättre skärpa i anfallspelet över 60 minuter kommer samtliga lag i allsvenskan att få det mycket jobbigt när man möter H43.

H43 är givetvis favorit inför morgondagens match. Men Rimbo har inlett säsongen med två segrar av tre möjliga. Och baserat på hur det såg ut förra säsongen kan det vara så att man är duktiga på att formtoppa sig tidigt. Ödmjukhet och rätt fokus ska leda H43 till två nya poäng!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0