Härlig premiärseger, men onödigt spännande

H43 inledde årets allsvenska säsong med uddamålsseger borta mot OV Helsingborg. Segersiffrorna skrevs till 23-22, en onödigt liten segermarginal då H43 matchen igenom låg i förarsätet med en tidvis ganska komfortabel ledning.

Inledningen av matchen kändes något trevande och lagen följdes också åt till ställningen 3-3. Därefter hade H43 en tiominutersperiod när man gjorde nära nog allt rätt. Ett beslutsamt och resolut försvarspel framför en Nebojsa Simic som tog allt, låt vara med lite hjälp av stolpar och ribba. Framåt satte man upp ett tempo och tryck som jag inte sett H43 prestera på år och dar. Joakim Bååk firade stora triumfer inledningsvis, och efter 15 spelade minuter stod det 3-10 på resultattavlan.

En time-out av OV Helsingborg förändrade dock matchbilden något. En bra avslutning av den första halvleken för de grönklädda gjorde att halvtidssiffrorna skrevs till 8-11.

Andra halvlek blev en ordentligt jämn historia. H43 hade greppet i princip hela tiden med en 2-3 måls ledning. Vid flera tillfällen hade man också chansen att mer eller mindre punktera matchen, men en duktig David Andersson i OV:s mål stod allt som oftast i vägen.

Med dryga minuten kvar av matchen kontrade Henrik Wellbring in 22-22 för hemmalaget och således blev slutminuten en nagelbitare. H43:s bästa utespelare Joakim Bååk fick chansen att bli matchhjälte när han med cirka 30 sekunder kvar satte 22-23. H43 lyckades sen hålla tätt i OV:s sista anfall.

En härlig seger, och en stabil insats. Men mer finns att önska. Saknade ett fungerande linjespel i princip hela matchen, och dessutom var kanterna oroväckande ineffektiva i sina avslut. Ska förhoppningarna om en serieseger infrias måste detta bli bättre. Samtidigt ska vi komma ihåg att H43 ikväll mötte tuffast möjliga motstånd på bortaplan. Att då vinna är en styrka i sig. Att göra det utan sin klarast lysande stjärna i Zoran Roganovic gör det ännu bättre.

Två spelare förtjänar betyget väl godkänt. Nebojsa Simic i målet visade mig att H43 inte alls har målvaktsproblem. Långa stunder ett briljant målvaktspel som skapade trygghet i laget. Och framåt visade Joakim Bååk verkligen klassen. Mängder av mål och med ett fint tempo i sig så lyfte han även sina lagkamrater.

Vill också hylla de uppskattningsvis 50-talet H43:are som tagit sig upp till Helsingborg för att stötta laget. Vi som var där fick Idrottens Hus i Helsingborg att låta som H43:s hemmaplan!

Känns som om vi har en trevlig säsong framför oss. Jag tyckte att vi ikväll fick se en småtrevlig handbollsmatch mellan två lag som inte hade gjort bort sig i elitserien. Även om jag hoppas av hela mitt hjärta att H43 nästa säsong på nytt återfinns i elitserien, så fick jag ikväll visat för mig att allsvensk handboll också kan vara bra underhållning!