Tar H43 sjunde raka ikväll?

Vill man vara lite lustig kan man faktiskt kalla kvällens möte mellan H43 och Varberg för ett nykomlingsmöte. För det är faktiskt två lag som är nya för säsongen i allsvenskan. Men det är också två lag med rejält skillda förutsättningar. H43 som närmast kommer från en 12-årig elitseriesejour, och dessutom gör en satsning på att snabbast möjligt ta sig tillbaka till högsta serien. Varberg som i våras tog klivet upp från division 1 och med förhållandevis små resurser i första hand får inrikta sig på att hålla sig kvar. En match som på förhand bara ska kunna sluta på ett sätt. Men en stor del av idrottens charm handlar om lag som överraskar, såväl positivt som negativt.

Det börjar kännas som om H43 övertygar allt mer i allsvenskan. Sex segrar och noll förluster så här långt talar sitt tydliga språk. Men inte minst övertygade man på alla plan, såväl spelmässigt som mentalt när man åkte upp till Tumba förra söndagen och vann tämligen komfortabelt med 31-24. Zoran Roganovic närmar sig formen efter handskadan, och Joakim Bååk övertygar i match efter match, så länge han är frisk och kry.

Läste att Nemanja Cvetinovic fick någon form av knäskada i mötet med Tumba. Har inte hört något om hans status så jag utgår från att det endast var en lättare skada, och att han ska vara spelklar ikväll. Annars är jag säker på att Simon Nyberg vikarierar på ett förtjänstfullt sätt.

Varberg har inlett allsvenskan helt okej. Bland annat spelade man oavgjort mot topptippade OV Helsingborg i den tredje omgången. Men formen känns nedåtgående. Man kommer till Lund med två raka förluster i bagaget och en tiondeplats i tabellen.

H43 är givetvis jättestora favoriter till seger i kvällens drabbning. Men som vanligt gäller ödmjukhet och rätt inställning. Det tål att nämnas att Varberg i nuläget har en bättre tabellplacering än Hästö som var senaste lag på besök i Fof Arena. Och jag tror nog att vi alla kommer ihåg vad som höll på att hända mot Hästö!

Kommentarer
Postat av: Anders

Den svåraste motståndaren för H43:s del är att ta för lätt på uppgiften och inte vara heltaggade när man ställs mot lag som man är stora favoriter mot.
Det är saker och ting som Kos hela tiden får jobba med.

2012-10-22 @ 17:18:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0