Seger i toppmötet - ett styrkebesked

H43 tog en fin skalp igår, borta mot Caperiotumba. Seger med 31-24 mot den tippade toppkonkurrenten är ett styrkebesked. Inte bara genom sjumålssegern i sig, utan också för sättet att genomföra en bortamatch en söndagseftermiddag med en sex timmar lång bussresa i kroppen som började redan 06.00 på söndagsmorgonen.

Frånsett matchens inledning så var det här H43:s match. En tidig tumbaledning på 7-4 vändes genom sju raka H43 mål till 11-7, då med H43:s siffror först. En viss Zoran Roganovic visade att han nu är tillbaka på allvar efter handskadan när han gjorde fem av de sju raka målen. Sju mål blev det totalt för Zoran och med det blev han näst bäste H43-målskytt efter Joakim Bååk som gjorde nio.

15-11 ledning i paus för H43 som sedan kontrollerade matchen i andra halvlek, och även om Tumba vid något tillfälle var så nära som två mål ska segern aldrig ha kännts hotad. En mycket nöjd "Kos" konstaterade också till Skånska Dagbladet att laget visade en härlig bredd igår. Såväl de äldre rutinerade som de yngre presterade helt i linje med hans krav och förhoppningar.

Gårdagens seger var nog ett prov på när H43 är som bäst. De på pappret största stjärnorna levererade i Joakim Bååk och Zoran Roganovic. Men då inga enskilda spelare gör ett helt lag är det ack så viktigt att deras lagkamrater gör sitt, vilket var fallet igår.

I och med segern är H43 fortfarande obesegrade i allsvenskan. Man ligger nu i ensam serietopp på maxiamla tolv poäng. Det enda negativa att rapportera från gårdagens match är att Nemanja Cvetinovic ska ha utgått med en befarad knäskada redan tidigt i matchen. Vi får hoppas att det inte var något allvarligt. Lämpligt då att Simon Nyberg passade på att göra comeback efter skadeproblem.