Makalös seger mot Hästö

Låt mig börja med att fastslå att det inte var så mycket makalöst över H43:s insats över 60 minuter idag. Vore det inte för de sista 10 minuterna där man vänder ett underläge på fyra mål till seger med 26-25, så hade jag till och med påstått att H43 stod för en dålig insats. Men en seger är alltid en seger, och en vändning på det här sättet ett tecken på styrka och god moral.

För första gången denna säsongen hamnade H43 i underläge tidigt i matchen. Och med få undantag var det Hästö som var i förarsätet. H43 fick jaga i stort sett hela matchen, och med ca. 10 minuter kvar trodde jag verkligen inte på seger.

Ska erkänna att Hästö överraskade positivt på mig. Man praktiserar ett offensivt 3-2-1 försvar, och man gör det med den äran. H43 hade oerhört svårt i sitt anfallspel, mycket på grund av att Hästö störde lagets speluppbyggnad. Dock är det oroväckande att H43 inte löste detta bättre. Ska man vinna allsvenskan och gå upp i elitserien igen, måste man klara av att hantera alla försvarsspel man ställs emot.

Det egna försvarsspelet var inte heller prickfritt. Johan Brännberg hade stundtals väl stora ytor i H43:s mittförsvar och blev Hästös bästa målskytt med 8 mål mot sin gamla klubb.

Bäste H43:are var utan tvekan Måns Gerdtsson. Även han gjorde 8 mål och en oerhört gedigen insats. Inte bara framåt, utan även i försvarspelet. Måns insats gjorde att Zoran Roganovic mest fick speltid på högerkanten i sin comeback. Men vi fick se glimtar av en spelsugen men lite ringrostig Zoran även på högernio, och två mål blev det till slut från Zorans vänsterhand. Kos har framöver ett angenämnt problem här. Det går i princip inte att hålla en frisk Zoran Roganovic i full form utanför laget. Men samtidigt har Måns Gerdtsson under säsongens inledning varit en av lagets absolut bästa spelare.

Att vinna utan att spela på topp är alltid en styrka. Och Jacob Anderbergs mål i slutminuten var ju i alla fall att bjuda hemmapubliken på ett nervpiller med lycklig utgång.