Toppmöte

Jag var helt övertygad om att morgondagens möte med Önnered skulle vara en seriefinal. Men två raka förluster för Önnered gör att H43 "bara" möter serietrean när man tagit sig de cirka trettio milen till Göteborg imorgon.

Önnered var länge obesegrade, precis som H43, och kändes som den stora utmanaren om seriesegern. Men två förluster på rad, först mot Hallby hemma och sen mot Rimbo borta har givit H43 ett litet försprång. Det förändrar dock inte förutsättningarna särskilt mycket kring morgondagens möte. En bortamatch mot Önnered är den kanske absolut svåraste uppgiften som finns i allsvenskan så det gäller att vara på tårna från början.

H43 har som bekant elva raka segrar vid det här laget. Spelet blir ständigt bättre, men jag måste erkänna att det stör mig med perioder av nonchalans och övermod i varje match. Mot de flesta lag räcker det med 15-20 minuter där man går för fullt, är fokuserade och gör det man är bra på. Men mot lag som Önnered kan man bli straffade för dålig inställning. Dessutom är det hög tid att vi får se hur bra H43 kan vara om man ger järnet 60 minuter igenom en match.

Med fyra poäng ner till nye tvåan Rimbo, och fem poäng ner till Önnered har H43 faktiskt råd med en förlust. Men jag varken hoppas eller tror att man går in med den inställningen. Däremot kan det möjligen vara en fördel att man kan spela något mer avslappnat än om Önnered skuggat endast en poäng efter.

Elva raka segrar ska bli tolv. För visst kittlar tanken med en säsong som slutar med tjugosex segrar och noll förluster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0