Spelarbetyg säsongen 2011-2012

Jag har vid ett par tillfällen betygsatt H43-spelarna efter deras prestationer på plan. Ett inslag i min blogg som jag på en del kommentarer tolkat som rätt uppskattat. Säsongen tog som bekant slut nyligen och det kan då vara lägligt att sammanfatta varje spelares insats under den gångna säsongen.

Samtliga spelare som spelat under säsongen kommer att betygsättas, undantaget Jesper Parker som bara var i klubben en mycket kort tid, och dessutom Viktor Bruhn och Marcus Svännel som gjort väldigt korta inhopp. Daniel Lindqvist och Johan Brännberg som lämnade klubben under kraftsamlingen i januari kommer alltså att betygsättas. De har ju trots allt spelat mer än halva elitseriesäsongen.

Det kommer givetvis att avspeglas en aning att jag har större förväntningar på vissa spelare än vad jag har på andra.
Betygskalan är som följer.
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = Landslagsklass

1. Espen Christensen: Inledde säsongen strålande som en av elitseriens bästa målvakter. Blev sen som bekant skadad i mitten av hösten, missade sex matcher och har efter det visat upp en besvärande ojämnhet. Fortfarande strålande när han är som bäst, men tyvärr oerhört dålig i sina sämre matcher. Måste hitta tillbaka till en högre lägsta nivå, men fortfarande en riktigt bra målvakt!

BETYG: 3


16. Philip Ståhl: Skadad samtidigt som Espen i höstas, och har varken innan eller efter fått så särdeles mycket speltid. Gör i princip aldrig bort sig, men övertygar heller aldrig och tar tvyärr inte riktigt de chanser han får. Börjar bli dags att blomma ut snart, man kan inte vara lovande hur länge som helst!

BETYG: 2

Johan Tholin: Kom in som tänkt reservmålvakt när Espen blev skadad. När även Philip belv skadad fick istället Johan under period axla ett tungt ansvar som förstemålvkat i elitserien. Blandade och gav, men tycker att han efter sina förutsättningar gjorde ett alldeles utmärkt jobb.

BETYG: 3

2. Jens Eriksson: Jens har främst fått inrikta sig på försvarsarbete under den gångna säsongen. Tycker han har blivit bättre på att läsa spelet och stå rätt i sitt försvarsagerande. Men för Jens del känns det något besvärande att H43:s försvarspel oftast uppfattats som bättre när Jens inte funnits med på banan.

BETYG: 2

4. Kalle Björkman: Tillbringade stora delar av hösten på bänken, men har under våren fått betydigt mer speltid. Fortfarande lite för många dåliga insatser med för mycket missar. Men samtidigt har Kalle gjort minst ett par riktigt bra matcher.

BETYG: 2

5. Måns Gerdtsson: Har länge fått leva i skuggan av Zoran Roganovic. Men under våren med en allt tunnare niometersuppställning har speltiden ökat. Måns har varit riktigt bra stundtals och med ordentlig fysträning på den kroppen har H43 ett riktigt intressant framtidsnamn här!

BETYG: 3

7. Pavle Karacic: Fick göra ett par inhopp under våren när Fredrik Creutz var skadad, och det gjorde han verkligen med mersmak. Fantastisk kontringspelare och duktig i läget. Behöver givetvis bli mer komplett men här har H43 ett riktigt intressant namn för framtiden.

BETYG: 3

8. Oscar Jensen: Tillbringade i princip hela hösten på läktaren då Christoffer Fors var en av lagets bästa spelare på samma position. Under våren har chanserna blivit flera och efter Christoffer Fors spelarvägran i samband med kvalseriens start har Oscar i princip spelat non-stop. Har tyvärr inte tagit chansen som jag hoppats och är snudd på underkänd. Men samtidigt ska man ha klart för sig att Oscar liksom övriga kantspelare lider av lagets oförmåga att få ut bollarna på kanterna!

BETYG: 2

9. Adam Sandgren: Tänkt som framtidsman men har framförallt på våren fått spela mycket. Har defenitivt visat fina kvalitéer men behöver bli jämnare. 10 kg muskler till hade hjälpt honom mycket. Skadefri och med en ordentlig försäsong i kroppen kan han absolut vara en tänkbar spelfördelare i H43:s väg tillbaka till elitserien.

BETYG: 2

10. Fahrudin Zaimovic: Efter en trög höst med lite floppvarning på Fahrudin så tycker jag att han på allvar visat vad han kan under våren. Lite ojämn och kanske lite väl dåliga insatser mellan varven. Men när han har varit bra har han varit en av H43:s allra bästa spelare. Besitter fina offensvia kvalitéer.

BETYG: 3

11. Martin Karlsson: Ny mittsexa för säsongen. Har blandat och gett rätt friskt. Rörligheten i främst försvarspelet blir bättre med Martin på plan. Har glimtat till lite och då och då offensivt, men måste bli minst en klass bättre på att förvalta lägena!

BETYG: 2

13. Daniel Lindqvist: Var kanske lagets bäste spelare i säsongens första matcher. Lyfte sig flera klasser under hösten jämfört med säsongen innan. Och egentligen är det ju just de sportsliga insatserna jag ska betygsätta. Men jag kan inte helt blunda för hur Daniel lämnade klubben. Att berätta hur han saknat motivation större delen av säsongen för att sedan hitta den igen bara veckan senare hos lokalkonkurrenten är inget annat än att pissa på supportrar, klubbledning och inte minst lagkamrater!

BETYG: 1

15. Johannes Sandgren: Nötte väldigt mycket bänk i höstas men har istället under våren fått riktigt mycket speltid. Har gjort ett par riktigt bra insatser men väldigt många bleka samtidigt. Blir alltför enkelspårig i sitt spel. Har ett bra skott som han borde kunna utnyttja ännu bättre. Men han måste bli bättre på att värdera lägena och framförallt lyfta sitt passningspel flera klasser.

BETYG: 2

17. Fredrik Creutz: Har haft svårt att övertyga i år och med få undantag varit sämre än förra säsongen. Redan där ett svagt betyg. Dessutom slår man inte lagkamrater på käften. Punkt slut. I mina ögon har Fredrik gjort sitt i H43!

BETYG: 1

19. Christoffer Fors: Var under hösten en av lagets absolut bästa spelare. Gav laget en extra dimension med sitt kantspel. Inte alls lika lyckosam under våren och förklaringen kom under elitseriens sista omgång då "Stoffe" vägrade spela tillsammans med Fredrik Creutz. Att "Stoffe" mår dåligt över att Creutz oprovocerat slog ner honom måste man ha full förståelse för. Däremot hade jag önskat att han kunnat sköta hela affären något snyggare med intern kommunikation istället för att utföra en protestaktion i samband med bortamatchen mot Sävehof! 

BETYG: 3

21. Alexander Ekdahl: Fastfrusen på läktaren i höstas. Under våren endast sporadiska inhopp. Har väldigt svårt att hävda sig på den här nivån men gör verkligen det han kan efter sina förutsättningar.

BETYG: 2

22. Petter Strömberg: Nästan magisk i början på säsongen men sen har formkurvan pekat ganska brant neråt. Många gånger ovårdad i sitt försvarspel, och lite klumpig och tafflig i sitt anfallspel. Tycker ändå att det känns som om det finns mycket handboll i Petter, men han måste också börja fokusera på rätt saker!

BETYG: 2

23. Zoran Roganovic: Har förvisso svarat för ett par bottennapp under säsongen. Men annars är han fortfarande bäst. Inte bara i H43 utan hela elitserien. Jag kan ibland ha åsikter om detaljer i Zorans spel, men att påstå att Zoran inte håller landslagsklass hade bara varit löjligt!

BETYG: 5

25. Johan Brännberg: Tog minst ett kliv i sin utveckling under hösten. Gjorde ett par riktigt fina insatser och var väl till och med bäste H43:are i någon match. Men ibland också alldeles för blek. Kändes mer rakryggad än Daniel Lindqvist när han lämnade H43 troligen för att trygga sin inkomst någon annanstans, och inte bara för att till varje pris lämna H43.

BETYG: 2

Det var det. Som ni märker har jag i vissa fall vägt in annat än det rent sportsliga vilket givetvis kan diskuteras. Men någonstans känner jag att spelarna faktiskt representerar klubben på ett eller annat sätt 24 timmar om dygnet, och inte bara på handbollsplan!


Kommentarer
Postat av: Charles

Okej betyg. Några ändringar om jag satt dom själv.



Björkman, Jensen och Eriksson hade jag sänkt ett snäpp. A Sandgren, Gerdtsson och möjligen Strömberg hade jag höjt ett snäpp.

2012-05-15 @ 21:33:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0