En allsvensk trupp tar form - Uppdaterad

Nyheterna och ryktena duggar tätt nu. Under kvällen har jag fått bekräftat två saker. Petter Strömberg får INTE förnyat kontrakt, och nu är också Jacob Anderberg klar för H43.

Gällande Petter Strömberg som en hel del kommentarer på min blogg berör så har det varit många turer fram och tillbaka. Det finns ju alltid två sidor av ett mynt, men missförstånd och dålig kommunikation ligger till grund för mycket här. Och när en spelare först gör gällande att man skriver på för en annan klubb är det knappast konstigt att klubben börjar leta efter alternativ!

Jacob Anderberg blir istället ny på mittsex. Jacob är en lundakille i grunden men kommer nu senast från VästeråsIrsta där han fungerat som försvarsankare bredvid Martin Boqvist. Jacob har sina främsta kvalitéer i defensiven och ska komma väl till pass oavsett vilket försvarspel "Kos" väljer att praktisera!

Lite har alltså hänt så jag kör en ny sammanställning av truppen som den ser ut just nu:

Målvakter: Här är fortfarande Philip Ståhl ensam för tillfället. Har heller inget specifikt namn som känns jättehett, och dessvärre är antalet lediga målvakter på marknaden inte särskilt stort. Här behöver man hitta någon som minst är jämnbördig med Philip. Någon som kan gå in i avgörande lägen de dagar det inte stämmer för Philip.

Vänstersex: Simon Nyberg från Lugi är klar. En spelare som under flera säsonger stått i skuggan av Niklas Gudmundsson får chansen att växa i allsvenskan. Däremot är inte Oscar Jensen kvar som jag skrev tidigare. Oscar ska inte ha varit helt nöjd med kontraktsförslaget från H43 och därmed kom man inte överrens. Här har man istället ett nytt namn på ingång som verkar riktigt bra!

Mittsex: Ingen Petter Strömberg alltså, men väl Jacob Anderberg som blir en ny bekantskap. Duktig defensivt alltså, men jag tror att tanken är att utveckla honom även offensivt. Annars finns ju Martin Karlsson kvar som också kommer att få ta ett stort ansvar om inte ytterliggare namn presenteras. Det har nämligen även ryktats om Daniel Bygdemark från Trelleborg.

Högersex: Frånsett Pavle Karacic så är det fortfarande tyst om högerkanten. Kanske är Pavle så bra att han kan axla den här rollen själv. Men Pavle är ung och det känns osäkert om hur han står sig i match efter match.

Vänsternio: Joakim Bååk in från Lugi med kvalitéer som många elitserielag efterfrågar. Kan bli allsvenskans bäste vänsternia. Fahrudin Zaimovic finns dessutom kvar och kommer säkerligen att fungera som ett alldeles utmärkt komplement.

Mittnio: Precis som innan Christoffer Geissler och Adam Sandgren: Bra!

Högernio: Inte heller här några förändringar. Zoran Roganovic och Måns Gerdtsson!

Det klarnar alltså allt mer. Och det börjar med allsvenska mått mätt se ut som en riktigt bra trupp. Men ett visst frågetecken för målvaktsidan. Här behövs verkligen någon form av förstärkning!
Och sen kan säkerligen en eller annan komplement-spelare också behövas. Säsongen är lång och alla lag drabbas av mer eller mindre skador.


Kommentarer
Postat av: Kenneth

Jacob, Fostrad i Lundagård, alltid bra

2012-05-31 @ 23:58:26
Postat av: Charles

Har du något namn på den nya V6:an?



För övrigt otroligt dåligt av föreningen att tappa tre egna talanger på V6. H Svännel, Fors och Jensen. dessutom Joel Svensson innan dess men det blev väl inte så mycket av honom.



Hoppas på Emil Jungman. Annars är Carl Aronius ledig men det tror jag inte är aktuellt. Ryktades det inte om Michael Andersson för ett tag sedan? Fast det kanske bara gällde om H43 hade hållit sig kvar.



Vad händer med M Svännel, Bruhn, Ingesson, Ekdahl och Tholin?

2012-06-01 @ 01:46:58
Postat av: ola

Målvakten johan tholin hade varit en utmärkt första målvakt i allsvenskan.

2012-06-01 @ 10:48:07
Postat av: Mycket lovande spelare

Vi ska inte glömma Pontus Ingesson på V9. Det är en kille med stor utvecklingspotential, som tyvärr har varit skadat större delen av förra säsongen. Där har H43 stor sparkapital.

Jag tycker också att Oscar Jensen är en bra V6 och föreningen borde ha ansträngt sig mer för att behålla sin egen produkt.

2012-06-01 @ 11:38:30
Postat av: Guran

Vad händer med H43 damlag? De är ju fortfarande kvar i elitserien. Ska inte det komma några nya spelare förutom Tove Kronkvist. Även där kan väl behövas förstärkning.

2012-06-01 @ 23:17:21
Postat av: Marcus

Det ryktas om en jugge som heter nemanja som håller mycket hög nivå, skulle säga bland dem bästa i elitserien om nu h43 skulle varit där.

2012-06-01 @ 23:41:37
Postat av: Marcus

nemanja cvetinovic klar som jag sa tidigare!

2012-06-04 @ 13:06:02
Postat av: Olof

Vilket spelare H43 har lyckats värva. Kommer bli riktigt roligt att kolla på nästa säsong. En stor eloge till herrkommitén, styrelsen, Kos och alla andra som är involverade. Forza H43

2012-06-04 @ 13:47:21
Postat av: målvakt=?

Alla värvningar är bra, men utan en riktig bra målvakt blir det inte så lätt som alla tror.

2012-06-04 @ 20:24:25
Postat av: Mitt6

Robin Bergkvist är klar.

2012-06-14 @ 19:38:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0