Allsvenskan är ett faktum

Tyvärr så får vi inte fortsätta hoppas, vi får inte hålla tummarna och hoppas att andra resultat går vår väg. H43 kunde inte rå på redan avsågade Lindesberg som bara hade äran att spela får. 35-32 slutar kvällens match och det lilla hoppet som dök upp igen för en vecka sen försvann ikväll brutalt.

Trist, givetvis. Men jag har redan skrivit ett par inlägg om en allsvensk vardag och att detta skulle bli verklighet var jag helt inställd på redan får två veckor sedan. Allt annat har varit bonus. Däremot tycker jag det är ganska bedrövligt att H43 inte klarar av att prestera bättre när man har allt att vinna mot ett lag som inte har något att spela för. 32 gjorda mål på bortaplan ska räcka till seger sju dagar i veckan. Men H43:s defensiv säsongen 2011-2012 har lämnat oerhört mycket övrigt att önska och är den klart övervägande orsaken till att det blir allsvenskt spel nästa säsong. 35 insläppta mål mot Lindesberg är direkt dåligt och inget annat!

Om kvällens match känner jag i nuläget till väldigt lite. Men om jag ska framhålla något positivt kring kvalseriens avslutning så är det Zoran Roganovic, Fahrudin Zaimovic och Kalle Björkman som alla klivit fram, tagit ansvar och levererat när det såg som mörkast ut. Ikväll gör ovan nämnda trio 23 av lagets totalt 32 mål. Att det tyvärr inte räcker ändå har att göra med ett par bedrövliga kollektiva insatser tidigare under kvalserien.

Nu får vi H43:are bryta ihop och komma igen. Givetvis måste man få vara besviken och lite deppig några dagar. Men som jag har varit inne på tidigare tror jag inte att en allsvensk vardag innebär en katastrof. Och vi kan alla vara helt säkra på att solen går upp även imorgon!

Kommentarer
Postat av: Mx X

Jaha, då var det definitivt....

Tråkigt så klart, men som du sa Oskar, så går solen upp även imorgon.

Hur länge har H43 spelat i Elitserien?



Ska bli intressant att se vad som händer med Zoran?

Jag tror att det blir LUGI nästa säsong..

2012-05-02 @ 21:35:50
Postat av: Sigge

Tråkigt givetvis fast man varit inställd på det ett tag. Jag tycker att spelartruppen inför säsongen såg tillräckligt bra ut för att hålla kvar laget i elitserien. H 43 har underpresterat kraftigt, speciellt under 2012. Trots att man tappat spelare i samband med turbulensen runt laget tycker jag att man borde klarat topp 3 i kvalserien. Motståndarna där är inga superlag, långt därifrån. Hoppas nu att inte alltför många av dom etablerade spelarna lämnar laget och att frånvaron från elitserien bara blir ettårig.

2012-05-02 @ 22:13:56
Postat av: Less på dina blogginlägg nu!

Zoran 9/20 Fahrudin 7/16 alltså 36 avslut på 2 spelare ger 16 mål, hur fan kan det vara glädjande? Det är patetiskt med såna kommentarer Oskar, hur många av dessa 20 missade avslut blev till kontringar i baken? Tänk efter nästa gång du skriver upp dessa herrar så in i helvete!

2012-05-03 @ 00:06:58
Postat av: Charles

Ja, då var det ett faktum då. Ruskigt tråkigt så klart men på något vis så finns det ändå en positiv känsla i bedrövelsen. Vi trillar trots allt ur Elitserien när vi har en grund att stå på i form av många egna, unga talanger. Dessutom en tränare som har en historia av att bygga bakifrån med ett ruskigt effektivt 3-2-1. Det har ju fungerat för H43 i Allsvenskan förut.

Utöver det så ska ju ekonomin vara i bättre balans och förhoppningsvis så är sponsorintäkterna likvärdiga nästa säsong.



Jag tycker man ska släppa de etablerade spelarna i form av Zoran, Espen, Jens, Kalle och Creutz och verkligen på allvar bygga truppen på de unga talangerna. Behåll gärna Fahrudin som visat stor vilja att ta ansvar under Kvalserien och dessutom få bra utdelning i spelet.



Det viktigaste är att hitta tillbaka till en mentalitet i laget där alla vågar ta ansvar för spelet och vågar misslyckas. Här har laget gradvis blivit mer och mer beroende av Zoran och tillslut går det inte längre. Handboll är trots allt en lagsport.

Lägg till en jävla vilja i försvaret och man är något bra på spåret. H43 ska i mitt tycke alltid vara laget som har det jobbigaste försvaret att möta. Det är framför allt här vi fallerat de tre senaste säsongerna tycker jag. Målbilden måste vara att återskapa det försvaret som en gång tog oss upp i Elitserien med Thomasson, Fält, Broman och JP som var ett helvete att möta.



Gör ett seriöst försök att locka hem före detta H43are som Emil Jungman och Gustaf Ekström och lägg mycket krut på att få Fors att vilja spela för H43 igen.



Avslutningsvis tycker jag att man på allvar ska undersöka möjligheterna att återgå till att spela i Idrottshallen. Vi kommer knappast att fylla FoF med tanke på att vi inte gjorde det i Elitserien. Dessutom så ser 800 person i IH betydligt trevligare ut än 800 i FoF.



Kämpa H43!

2012-05-03 @ 00:23:33
Postat av: ajvar

H43 har gjort en riktigt bra säsong de senaste 10 åren, en semifinal i slutspelet, då var Ola Månsson tränare, inte Kos, inte Pelle Käll, inte Tomas Westerlund, kanske något att fundera på? Ola Månsson lär väl bli tränare i OV nästa säsong, kanske i elitserien.

2012-05-03 @ 08:24:03
Postat av: Världsmästare på läktaren

Re: Charles



Där finns tre spelare som har levererat denna säsongen och det är Espen, Zoran och Fors (Fors kommer antagligen att lämna eftersom han sagt upp sitt kontrakt). Resten är allsvenska spelare som "trott" att dom är elitserie spelare bara för att dom spelat i elitserien.



Nä, H43 får se detta som en möjlighet att börja om och bygga upp ett nytt lag.



re: ajvar



Om du ska jämföra tränare så får du också jämföra laguppställningar. För jävlar vilket lag vi hade när vi gick till semi!

2012-05-03 @ 08:45:55
Postat av: Assist matchen

H43 förlorar assist matchen igår kväll med förkrossande 19-4. Inget lagspel precis! Vad har M9 spelare i H43 för uppgift under en match? En annan M9 i Lindesberg (f.d. H43 spelare Gustaf Ekström) har fler assist ensam, än hela H43). Skön revansch för Gustaf.

2012-05-03 @ 09:06:48
Postat av: Charles

Världsmästare på läktaren>>>



Nja, tycker du överdriver. Zoran är väl den enda som faktiskt presterat under hela säsongen. Espen har varit ruskigt bra periodvis men har haft riktigt djupa dalar. Oturlig skada på honom, annars hade kanske formen hållit i sig lite längre.



Vad är ditt förslag då? Byta ut alla spelare men behålla Zoran, Espen och Fors?



Assistmatchen>>>



Huvudet på spiken. Unge Sandgren kan bli riktigt bra och har varit en positiv överraskning redan den här säsongen. I övrigt så har just M9-positionen varit en akilleshäl för H43 i många år. Egentligen sedan Conny slutade. Sporadiskt har vi haft bra spelare där som har varit klassiska speluppbyggare, typ Calle Tagesson. Därför det är så synd att Gustaf Ekström inte spelar i H43 längre.

2012-05-03 @ 13:45:58
Postat av: Mr x

Syrlig krönika av Skånska Dagbladet...

http://www.skanskan.se/article/20120503/SPORT/705039999/-/om-konsten-att-sanka-en-klubb


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0