Vikten av att stötta laget

9 matcher återstår av kvalserien. H43 lär behöva vinna minst 6 av dessa, kanske 7 till och med för att säkra elitseriekontraktet. En bra start är således att vinna de 5 matcher som spelas på hemmaplan. Någon laget defenitivt har kapacitet att göra. Med ett rejält publiktryck och bra stöd från läktaren blir det lättare för spelarna att plocka lite extra ur sina kroppar.

Efter em-uppehållet med kraftsamling och hot om indragen elitlicens hände något med stämingen på läktaren i samband med H43:s hemmamatcher. Stämningen i första matchen mot IFK Skövde var stundtals elektrisk mot slutet, och även om det inte räckte hela vägen så tror jag att såväl spelare som publik uppskattade den goda stämningen. Och i derbyt mot Lugi fullkomligt ägde vi H43:are läktarna även om det var Lugis hemmamatch. Ett tidigt underläge 4-9 vändes till seger och spelarna bars fram av en ivrigt stöttandes H43-sektion.

Dessvärre har den fina stämningen dött ut något på slutet. Betydelselösa matcher och stundtals dåligt spel har givetvis varken lockat kvantitet eller kvalité från läktaren. Något jag nu är rädd kommer att hålla i sig in i kvalserien även om de matcher som väntar nu är allt annat än betydelslösa. Nu är det allvar, någon andra chans kommer inte att finnas. Vi supportrar måste göra det vi kan för att lagets förutsättningar att vinna matcherna ska vara så goda som möjligt.

Av de matcher jag bevittnat i Fof Arena sedan em-uppehållet så vill jag framhålla matcherna mot Skövde, Lugi och IFK Kristianstad som de matcher H43 presterat bäst i. I mina ögon är det också dessa matcher som det varit bäst stämning på läktaren i. Låt vara att det var Kristianstadsupportrarna som stod för det bästa publiktrycket i just den matchen. Känslan är alltså att H43 just nu är ett lag som presterar som bäst när stäminingen på läktaren också är något utöver det vanliga.

I dagens idrott finns det givetvis alltid en ekonomisk aspekt på det hela. Kvalserien kommer att kosta H43 i runda slängar 250000 kronor. Publikintäkterna har tidigare år varit försumbara, så därför (tror jag) har H43 i år valt att göra alla säsongskort gällande även under kvalserien. På så sätt borde man ju förhoppningsvis kunna locka mer folk till matcherna. Men om alla vi som via våra säsongskort går in gratis kan locka med en eller två vänner som betalar för sig skulle det innebära att vi kan minimera den ekonomiska belastningen som kvalserien faktiskt är.

Men först och främst. Kom till Arenan på fredag. 19.00 är det som gäller. Laget ska hejas fram till seger!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0