Tätt matchande

Ingen rast och vila är det som gäller för H43. Ett helt vansinnigt spelprogram gör att H43 nu är inne i en period med 3 matcher på 6 dagar. Något som givetvis sliter alldeles extra på spelarna och skaderisken ökar också markant. Begriper inte att det ska behöva vara så här. Betydligt glesare matchande under andra delar av säsongen gör ju att utrymme finns för att sprida ut matcherna bättre.

Men hur som helst så får H43 snabbt lägga förlusten mot Aranäs igår bakom sig. Imorgon kommer Drott från Halmstad på besök till Fof Arena. Ett lag H43 tidigare under säsongen haft två täta drabbningar mot, som dessvärre resulterat i två bittra förluster. H43 har således revansch att utkräva och chanserna till en blå viktoria anser jag faktiskt vara rätt så goda!

Mot Aranäs förlorade H43 mer eller mindre matchen redan i den första halvleken. Även om man kämpade sig tillbaka i andra halvlek och hade likaläge så blev sjumålsunderläget i paus trots allt alltför tungt. Och det är dessvärre inte första gången denna säsongen som H43 hamnar i ett tidigt underläge för att sedan kämpa sig tillbaka in i matcherna. Nu är det dags att inse att en match vara i 60 minuter från det att domaren har blåst igång den. Fokus och kampvilja från sekund ett är det som gäller. Då kommer man att ge sig själv goda förutsättningar för seger.

Kollade lite statistik från gårdagens match. Espen hade igen vidare dag med en räddningsprocent som stannade på 26. Philip något bättre med en räddningsprocent på 33, men totalt sett ingen vidare målvaktsinsats. Samtidigt är det inte någon tacksamm uppgift för målvakterna när försvarspelet inte stämmer, och inte heller när dåligt tålamod i anfallspelet ger motståndarna kontringsläge efter kontringsläge. H43 MÅSTE få ordning på detta. Även om anfallspelet för närvarande fungerar helt okej och det görs mycket mål, så håller det inte att i match efter match släppa in över 30 mål.

Även framåt finns det saker som kan bli bättre. Mot Aranäs gjordes 22 av de 30 målen av niometerspelare vilket givetvis är ett bra betyg till Zoran Roganovic och bröderna Sandgren. Mina förväntningar på i synnerhet Adam Sandgren minskade knappast igår om jag säger så. Men trots detta så hävdar jag fortfarande att H43 spelar sin absolut bästa och mest attraktiva handboll när man användar sig av hela laget. Såväl kanter som linjespelare måste användas flitigare för att fler ska utgöra ett hot. Samtidigt måste våra 6-meterspelare bli bättre när läget väl kommer. Såväl Christoffer Fors som Kalle Björkman gjorde endast 1 mål på 5 försök vardera. Och även om det är möjligt att vissa av deras lägen är direkt dåliga från liten vinkel så bör/måste en 6-meterspelare sätta mer än 50% av sina avslut.

Jag har dessvärre missat de två senaste hemmamatcherna på grund av sjukdom. Men vad jag har fötstått så har stämningen och stödet till laget varit alldeles utmärkt. Detta tycker jag är fantastiskt roligt och är något jag hoppas håller i sig resten av säsongen. Spelarna har med all tydlighet visat hur mycket de uppskattar stödet och hur de ger lite extra med publiken i ryggen. Och dessutom anser jag att det blir mycket roligare för oss på läktaren när vi är lite galna och skapar en härlig kuliss. Även om det nu av allt att döma blir kvalserien och de fem avslutande matcherna inte har maximal betydelse är det viktigt att fortsätta ge laget vårat stöd. Matchernas betydelse består om inte annat i att komma till kvalserien så väl förberdda man bara kan med så gott självförtroende som möjligt. Väl mött i Fof Arena imorgon. En elitseriematch i handboll med god stämning är en alldeles utmärkt fredagsunderhållning.

Kommentarer
Postat av: Jesper

Du borde skriva lite om HS Lejonen som har stor chans till avencemang till div.2!! Skulle vara intressant då några från A-laget spelar där.

2012-03-02 @ 01:13:24
Postat av: Bigge

Här har vi ett klart trendbrott.

H43s publik har gått från begravningsstämning till

en publik i klass med Kristianstads.

Matchen mot Lugi var outstanding.

Det kan bli en duell på läktaren när K-stad kommer på besök.Vill uppmana er som vill tjoa att sättta er på E-läktaren så kan vi kanske tysta klacken de har med sig som sitter på D-läktaren.

Skriv gärna lite om Lejonen men de förlorade med 7-8 bolar i sondags mot Ligu, i alla fall på planen.



2012-03-02 @ 09:36:31
Postat av: Jesper

Men antagligen blir det vinst ändå för ligu använde en målvakt som inte fick spela och plus att utan han hade dem inte förlorat.

2012-03-04 @ 22:31:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0