Stolthet och heder

Förutom att passa på att förbereda sig för kvalserien på bästa sätt så är väl just stolthet och heder vad H43 har att spela för i de två sista elitseriematcherna mot Hammarby och Sävehof. I onsdagens match mot just Hammarby spetsar det till sig lite extra då utgången av den matchen hypotetiskt kan bli avgörande för bottenstriden där Hammarby slåss med Caperiotumba om att undvika nedflyttning. Så även om matchen inte har betydelse för egen del så har H43 ett ansvar att prestera på en sådan nivå att det blir sportsligt rättvist. Stolthet och heder var det ju!

Nu är jag inte särskilt orolig att H43 ska göra en insats likt den IK Oskarshamn stod för sista 20 minuterna mot Rögle i hockeyns förkvalserie. Är det något H43 visat efter kraftsamlingen under em-uppehållet så är det att man hela tiden kämpar och sliter och ger allt man har. Jag skulle till och med vilja påstå att merparten av spelarnas uppträdande den senaste månaden indikerar en viss stolhet för klubbmärket man bär på bröstet!

H43 gjorde en riktigt bra insats mot Kristianstad senast, såväl offensivt som defensivt. Det gäller att gå in med samma inställning och fokus i varje match framöver. Det offensiva försvarspelet såg intressant ut, och för första gången på länge hamnade man under 30 insläppta mål. Framåt gjorde man framförallt en bra första halvlek och Zoran Roganovic visade att han är en lika bra mittnia som högernia.

H43 får tillbaka Fredrik Creutz efter sin knäskada, återstår att se vilken form han är i. Dessutom ska det bli intressant att se om Tomas Westerlund med Fredrik tillbaka i laget lämnar Pavle Karacic utanför. Pavle har på slutet stått för betydligt bättre insatser på högerkanten än Kalle Björkman.

Adam Sandgren har en stukad fot vilket gör att han eventuellt vilar. Espen Christensen, Jens Eriksson och Martin Karlsson rehabtränar med vissa skadeproblem och jag tror knappast någon av dessa är aktuella för spel förrän kvalserien drar igång.

En seger mot Hammarby hade gett välbehövligt självförtroende. Men kanske än viktigare är att man fortsätter spela bra. Det gäller troligtvis att vara på tårna redan från start. Hammarby lär efter förlusten mot Tumba i söndags vara desperata.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0