Ödesmatch

Kanske är det lite väl dramatsikt att redan i kvalseriens andra omgång prata om ödesmatch. Men betydelsen av matchens utgång kan inte nog poängteras. Inte bara för att uppförsbacken i själva kvalserien ska bli alltför brant. Utan också för att man själv ska få lite arbetsro och återfå lite självförtroende. Det är nu 1,5 månad sedan den senaste segern och även den bäste idrottsmannen börjar givetvis till slut tvivla på sin egen förmåga.

Fredagens motståndare Lindesberg åkte för ca. ett år sedan ur elitserien. Givetvis medförde det att en och annan spelare lämnade laget. Bland annat försvann lagets bäste spelare i Tobias Warvne som gick till IFK Skövde. Men Lindesberg värvade med allsvenska mått mätt oerhört bra. Elitserierutin finns i bland annat Konrad Rasmussen som hämtades från Ystads IF och kanske inte minst i målvakten Daniel Johansson som för mindre än ett år sedan spelade sm-final med Guif. Nyförvärv som gjorde att jag på förhand trodde att Lindesberg tämligen enkelt skulle plocka hem årets allsvenska. Så blev dock inte fallet då flera lag har imponerat, och kanske har Lindesberg inte riktigt levt upp till förväntningarna.

För H43:s del handlar det om att alla måste börja leverera. Den närmaste månaden måste spelarna visa sig så proffsiga att man klarar av att lägga allt oväsentligt åt sidan och bara fokusera på att vinna matcher. Man ska kunna kräva av halvtids och heltidsanställda spelare att dem kommer 100% fokuserade på uppgiften när det är dags för match. Något det under våren kännts som det ibland varit lite si och så med.

Spelmässigt släpps det fortfarande in allt för mycket mål. Mycket skuld kan läggas på ett svagt försvarspel, men när siffrorna rinner iväg fort handlar det allt som oftast om ett slarvigt anfallspel med kontringsmål i baken som följd. Dessutom har H43 hela säsongen egentligen lidit av alltför djupa svackor i matcherna. Nu senast mot Västerås tappade man en period 4-2 till 5-11. Resten av matchen spelade man jämnt med Västerås. En match varar i 60 minuter och inget annat. Fokus är vad det handlar om.

Jag bemötte i mitt förra inlägg vikten av att ge laget absolut bästa tänkbara stöd i hemmamatcherna under kvalserien. Behöver inte dra allt igen, men kan tillägga att det lär bli några hejarklacksaktiviteter för att höja stämningen. På klubbens hemsida finns också uppmaningen att klä sig i blått. Gör det, det kan faktiskt skapa en trevlig inramning när alla går i blått.
Och varför inte börja fredagkvällen med lite uppsnack i kvalbaren från klockan 18.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0