Ny tränare i H43

Från och med den 1:e juli tar Veroljub "Kos" Kosovac över tränarsysslan i H43. Klubben utnyttjar därmed möjligheten att bryta Tomas Westerlunds kontrakt som var skrivit på 2+1 år. Utan att känna till detaljer kring Tomas kontrakt är det nästan alltid så att optionsår i kontrakt innebär att kontrakten kan brytas senast ett givet datum från båda sidor. Att då som vissa medier blåser upp en bild av att Tomas Westerlund får sparken känns onödigt dramatiskt. Tomas stannar kvar som tränare över kvalserien och har givetvis en oerhört viktig uppgift framför sig!

Att H43 på nytt lyckas knyta till sig Veroljub Kosovac känns mycket glädjande. Kos är en meriterad tränare som dessutom kan klubben rätt väl efter sin senaste sejour i klubben 1999-2005. Kos är den tränare som var med och förde upp klubben i elitserien igen, och dessutom tror jag att han hade minst ett finger med i spelet när Zoran Roganovic värvades till klubben.

Att man redan nu gjort klart med Kos som ny tränare tycker jag också sänder signaler om en fortsatt satsning även om det skulle vara så illa att man inte klarar kvalet. Det indikerar också att man börjar få en allt bättre koll på ekonomin då jag knappast tror att Kos är den billigaste av lösningar, men inte heller den dyraste!

Kos är mycket krävande som tränare och jag skulle inte bli förvånad om träningsdosen framöver kommer att öka för H43-spelarna. Och utan att känna till Tomas Westerlunds tränarstil alltför mycket så tror jag att Kos i mångt och mycket är Tomas motsats i sättet att vara. Spelare under Kos har allt som oftast en mycket bra fysisk status vilket också krävs då Kos har en förkärlek för att spela utgrupperade försvarspel vilket ställer krav på bra fysik.

Kos har ett antal år bakom sig i rena proffsligor som den spanska och den danska. Det som möjligen skulle kunna bli någon form av kulturkrock är att Kos ställer krav på träningsflit och träningsnärvaro som ibland kan vara svårt för en icke heltidsanställd spelare att svara upp till. Häri ligger också en utmaning för klubben att hitta vägar som möjliggör ökad träningsdos för samtliga spelare.

Välkommen tillbaka till H43 säger jag till Veroljub Kosovac. Är helt övertygad om att detta blir en bra lösning. Och jag vill också passa på att ge en eloge till klubben som säkerligen jobbat hårt för att kunna knyta till sig Kos på nytt. Det fanns säkerligen fler klubbar med i racet om Kos signatur.

Tycker också det är på sin plats att tacka Tomas Westerlund för hans insatser i klubben. Tomas har inte haft de allra bästa av förutsättningar, men har än så länge i alla fall sett till att H43 fortsatt är ett elitserielag. Kritiken har stundtals varit hård mot Tomas, och jag själv varit med och gett min släng av sleven. Men jag är hur som helst säker på att Tomas dag ut och dag in gett precis allt han har för H43:s bästa.

Kommentarer
Postat av: offside

H43 styrelse är lika inkompetent som Handbollsförbundet. HÅLL iNNE MED VAD SOM HÄNDER NÄSTA Å FÖR HELVETE!! Att förbundet går ut och säger att Hammarby inte får lincens påverkar serien rent sportsligt men också ekonomiskt. Vilka kommer till "de avgörande matcherna" för Hammarby och Tumba nu. Idioti, istället för kanske fullsatta hallar i betydelsefulla matcher så säger förbundet att matcherna inte har ngn betydelse. SKam!!

Lika jävla otroligt är det att H43:styrelse går ut med att Tomas får sparken efter säsongen. Vi har 10, obs 10!!!! kvalseriematcher att spela. Hur i helvete tror styrelsen att spelarna skall lyssna på en tränare som får sparken. Fanns bara två vägar; 1. Håll käft till efter kvalserien. 2. In med Kos med en gång (typ Kristianstad)

Nä. styrelen, eller sportgruppen eller vad det nu är visar återigen inkompetens. BYT BYT BYT!!!!!!

2012-03-17 @ 01:20:53
Postat av: Åskådare

Hur behandlar H43 människor? Låter Tomas W få höra först från journalist att han inte får fortsätta i H43, enligt dagens Sydsvenskan. Vad har dessa människor för kunskap i H43 som har detta uppdrag? Ett gäng amatörer som tror att dom har kunskaper så fort dom hamnar på en stol i en förening.Hade varit intressant att granska dessa vad dom har för utbildningar och kunskap för att jobba med handboll. Jag har varit kritiskt till Tomas W många gånger, men så behandlar man inte honom. En sak till, vem är Börje Fennhagen som uttalar sig i Sydsvenskan? En medioker handbollspelare som inte har upplevt, tillfört eller varit med om någonting i handboll.Men visst ja nu sitter han på en stol i H43 och vipps så har han kunskap om handboll. Pinsamt H43

2012-03-17 @ 08:48:02
Postat av: Horribelt

Finns detnågon i styrelsen som har kunskap hur man bygger ett LAG-Det verkar som dom tror att man skriver ett kontrakt med en kille, sen bryr man sig inte om honom - kan gå ut och säga att vi spelar inte i elitserien nästa år(resultat:tappar Lindqvist Brännberg)Vet att ingen pratat med killarna. Sen slänger man ut Westerlund med badvattnet. SMART när man skall spela kvalserie. Är det inte dags som ÅSKÅDARE egentligen menar ta bort nuvarande styrelse. Det är Kalle ANKA nivå. Ni har gjort alla fel man kan göra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hur i helvete tror ni att det går i kvalet utan Lindqvist/Brännberg?? HUr fan kunde ni låta dem försvinna samtidigt som ni kunde lösa deras relativt låga löner. SKÄMS för nu är risken stor att vi hamnar i allsvenskan i kvalet vilket vi inte gjort med dem. IDioti!!!!!!!!!!!!!! Och vad kostar det att ligga i allsvenskan med hundra matcher i stockholmstrakten. IDIOTER!!!!!

2012-03-17 @ 20:39:57
Postat av: Johan

Lindqvist och brännberg va inga heta spelare så sluta överdriv och speciellt Lindqvist som ledde tekniska fel ligan överlägset och spelar uselt när det väl gäller. Plus att han inte hade tillräckligt mycket hjärta för h43 att han kunde spela klart säsongen.

2012-03-19 @ 00:39:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0