Numret för små

H43 är egentligen aldrig riktigt nära att rubba Drott i kvällens match. 29-33 blir slutresultatet som närmast får ses som smickrande siffror med H43 ögon. Dock kämpar man återigen hela vägen, och med något bättre utdelning framåt och en något jämnare målvaktsmatch hade det kunnat bli riktigt spännande.

Inför kvällens match skrev jag så här: Och det är dessvärre inte första gången denna säsongen som H43 hamnar i ett tidigt underläge för att sedan kämpa sig tillbaka in i matcherna. Nu är det dags att inse att en match vara i 60 minuter från det att domaren har blåst igång den. Fokus och kampvilja från sekund ett är det som gäller. Då kommer man att ge sig själv goda förutsättningar för seger.
Och även om kanske inte alla spelare läser min blogg så är detta givetvis något man vet om. Att det då på nytt dröjer dryga 20 minuter innan H43 höjer intensiteten i sitt spel och börja hitta rätt är inget annat än åt helvete.

Inledningsvis handlar allt för mycket om Zoran Roganovic. Zoran gör en alldeles utmärkt match men när ingen annan kliver fram inledningsvis så håller det inte mot ett lag som Drott. Ingen av bröderna Sandgren har någon av sina bättre dagar, och med ett långa stunder obefintligt kant och linjespel så är H43:s spel ganska uddlöst.

På nytt släpper man in över 30 mål. Försvarspelet är stundvis alltför passivt men jag måste dessvärre också säga att jag börjar bli något bekymrad över målvaktsituationen. Espen Christensen har inte varit till sin fördel på senaste tiden, och som jag tidigare varit inne på så känns det som om bra målvaktspel från Espen är en förutsättning för H43 segrar. I kvällens match släpper Espen in flera skott från 11-12 meter, vissa av dem i "hans" hörn då försvaret täckt bort det andra. Espen har en ibland otacksam uppgift bakom ett svajigt försvar. Men när Espen inte heller tar de bollar han ska ta, så blir det ett osäkerhetsmoment för försvararna.

I mitt inlägg efter Aranäs-matchen har det på nytt flitigt diskuterats Tomas Westerlunds fega coachning. Jag kan till viss del hålla med om att Tomas i vissa lägen kan ge fler spelare chansen att spela mer. Men idag luftade Tomas verkligen hela bänken, så när som på Philip Ståhl och Jens Eriksson, och förutom Pavle Karacic som gjorde succé i vad som jag tror var hans elitseriedebut så visade det också att H43:s trupp är i tunnaste laget.

Publiksiffran var en besvikelse och stämningen var väl så där. Jag hoppas verkligen att detta var en tillfällig dipp och att lundaborna förstår att laget även fortsättningsvis behöver allt stöd dem kan få. Dock är jag orolig att "hajpen" dragit förbi. Kraftsamlingen ökade tillfälligtvis intresset och viljan att stötta laget. Nu är vi kanske på väg tillbaka mot en vardag.

29-33 mot Drott är väl på alla vis en förlust som kan bäras med högt huvud. För H43 handlar allting nu om att hitta ett spel som ger tillräckligt många poäng i den kommande kvalserien för att behålla sin elitserieplats även nästa säsong.

Kommentarer
Postat av: Realist

Oj, vad man saknar Lindqvist och Brännberg och detta måste man väl beskylla en inkompetent styrelse för som gick ut före man till och med pratat med spelarna och sa "vi spelar i allsvenskan nästa år, i får baa halva lönen och därför får ni lämna om ni vill". Då lämmnade två tongivande spelare truppen - sen "löste" man problemet MEN HADE MAN INTE GJORT DET UTAN ATT HOTA SPELARNA MED HALVA LÖNEN?????? IDIOTISKT AGERANDE!!! Med Lindqvist och Brännberg hade jag inte varit orolig i en kvalserie men nu...........tänk hemska tanke; en skada på Zoran...vilka niometersspelare har vi kvar då egentligen.............

2012-03-02 @ 22:49:51
Postat av: PluggMicke

espen har 19 räddningar mot Drott! när 19 räddningar bara ger en procent på 37 säger det mer om försvarspelet än om om målvakten.

utan espen hade h-43 kämpat med tumba och hammarby om att inte åka ur direkt, utan tvekan!



Mvh Micke

2012-03-04 @ 00:28:05
Postat av: Oskar

19 räddningar och 37 procent är absolut godkänt. Upplevde inte det så pass bra under matchen. Ibland har man fel för sig, men det förändrar inte det faktum att jag fortfarande anser att Espen i fredags släppte in ett par skott som han ska ta!

2012-03-04 @ 09:14:45
URL: http://oskarshandboll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0