Match igen

Efter ett par dagars välbehövlig vila efter ett intensivt matchande är det på nytt dags för H43-spelarna att dra på sig matchtröjan. IFK Kristianstad kommer på besök i en match som för H43:s del på nytt endast handlar om förberedelser inför kvalserien. För Kristianstads del så säkrades i praktiken slutspelsplatsen redan igår i och med att Drott förlorade hemma mot Alingsås. Men med maximal utdelning har man fortfarande en mikroskopisk chans att komma förbi Alingsås på fjärdeplatsen. En fjärdeplats som ger fördelen med en extra hemmamatch i kvartsfinalspelet. En match där Kristianstad har något mer att spela för väntar alltså.

Det har väl knappast undgått någon att Kristianstad för ett par veckor sedan nu gjorde ett tränarbyte när Kenneth Andersson fick gå och Ola Lindgren tog över rodret. Ett byte som annars var bestämt skulle ske efter säsongen tidigarelades för att säkra slutspelsplatsen. Och nog får man säga att bytet har haft effekt. 5 poäng av 6 möjliga har man spelat in med Ola Lindgren vid rodret.

I mina ögon är Kristianstads styrka försvarspelet. Detta tillsammans med att man har 38-årige Jesper Larsson i målet som i match efter match visar att gammal fortfarande är äldst gör att man sällan släpper in särskilt mycket mål. Däremot skrämmer knappast anfallspelet slag på någon motståndare. Ett ofta stereotypt och fantasilöst anfallspel där man sällan kommer till särskilt bra avslutslägen.

Nu är det ju dock dessvärre så att H43:s försvarspel knappast imponerat särskilt mycket på sistone för att uttrycka sig snällt. Ska man vara ärlig är det väl så att det defensiva spelet varit direkt dåligt. Detta är något man måste komma till rätta med nu och ikväll får man en chans att mot Kristianstads något sämre anfallspel visa sig själva att man kan begränsa antalet insläppta mål.

Allra längst bak har Espen Christensen inte heller varit till sin absoluta fördel på sistone. En enda räddning i första halvleken mot Hk Malmö talar sitt tydliga språk. Men givetvis är inte rollen som målvakt i H43 heller särskilt tacksam när försvarspelet inte fungerar. Hur som helst så anser jag att det kan vara hög tid att Philip Ståhl får chansen från start nu. Han gjorde vad han kunde senast i andra halvleken mot ett vilt kontrande Hk Malmö.

Framåt är H43 just nu ett ganska väl fungerande handbollslag. Man gör många mål och man gör det från flera olika platser på banan. Dock måste man få med i synnerhet kanterna i ännu större utsräckning. Vad som ändå måste bli bättre är att man håller huvudet kallt, väljer avslutslägena med omsorg och inte kastar bort en massa bollar. Då riskerar man inte heller att få dussinet kontringsmål mot sig i var halvlek.

Publikmatchen är alltid en svår nöt att knäcka när det är Kristianstad som kommer på besök. Det går inte annat än att imponeras på vilket sätt man stöttar sitt lag även om enögdheten ibland kan kännas besvärande. H43 har under våren haft ett betydligt bättre publikstöd än tidigare men det är knappast så att lundaborna tidigare visat viljan att gå man ur huse för att stötta sitt lag. Och i synnerhet inte i en match som inte betyder särskilt mycket för det egna lag. Risk finns alltså att hemmapubliken förlorar publikmatchen idag. För oss som är där gäller det att göra allt vi kan för att så inte blir fallet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0