Lite tankar

Efter att ha läst och hört lite om gårdagens match så ökar givetvis antalet tankar och åsikter. Inte bara om gårdagens match, utan vad som ser bra och dåligt ut med H43 ögon inför den stundande kvalserien.

Från Malmöhåll hette det igår att man i den första halvleken lyfte för högt mot Zoran Roganovic och därmed lämnade allt för stora ytor åt Johannes Sandgren och Fahrudin Zaimovic. Det som är väldigt glädjande med detta ur H43 synpunkt är att andra spelare nu kliver fram när bevakningen koncentreras på Zoran. Detta har ju annars varit H43:s akilleshäl under flera säsonger nu att motståndarna kan plocka bort Zoran och ingen annan utgör ett hot. När nu såväl Johannes som Fahrudin hade bra första halvlekar tvingade det Malmö att minska sin bevakning på Zoran. Dessvärre hade kanske inte Zoran den där fantastiska dagen just igår som gjorde att han till fullo utnyttjade de något större ytorna han fick.

Med 20 gjorda mål i första halvleken igår kan anfallspelet ha varit säsongens bästa så långt. Ett målskytte utspritt på många spelare över hela banan antyder att man hitta helt rätt i det kollektiva spelet. Får ibland kommentarer här på bloggen om att Johan Brännberg och Daniel Lindqvist saknas. Har svårt att hålla med då dessa spelare främst hade sina kvalitéer offensivt. Anfallspelet fungerar om möjligt bättre nu än innan. Att H43 förlorar på grund av en dålig defensiv har ytterst lite att göra med att en spelare som Johan Brännberg inte finns kvar. Antalet minuter i försvaret för Johan under hösten kan nog räknas på ens 10 fingrar.

Och på tal om kommentarer här på bloggen har gnället mot Tomas Westerlund tagit ny fart. Jag skrev själv tidigare ett inlägg om mina åsikter om Tomas förehavanden. Tänker inte ta upp allt här igen, men jag tänker inte göra någon hemlighet av att jag inte ser Tomas som någon demontränare direkt och än mindre som någon lysande taktiker. Men hur som helst tycker jag inte alltid att kritiken som kommer fram är helt befogad. Tomas är tränare för ett elitserielag i handboll. Som tränare på elitnivå har du resultatkrav på dig och det är inte tal om någon social verksamhet där alla ska få spela. Jag kan hålla med dem som tycker att Tomas kör för hårt med för få spelare, men det är knappast lätt att matcha in unga lovande spelare i en situation där varje poäng i slutändan kan vara värd hur mycket som helst. Hade H43 legat högre upp i tabellen hade man lättare kunnat matcha in nya spelare då en poäng hit eller dit inte blir lika mycket värd.

Just nu har vi dock en situation där varje poäng knappast är livsviktigt. Efter matchen mot Drott uttalade sig såväl Tomas Westerlund som Zoran Roganovic om att det nu gällde att spela igång så många spelare som möjligt inför kvalserien. Nu såg jag inte matchen mot Malmö igår, men om så inte skedde trots att man uttalat så är det givetvis bedrövligt. Jag kan bland annat ifrågasätta när Philip Ståhl ska få chansen från start om han inte får det nu under de tre matcher som återstår.

Kommentarer
Postat av: Bigge

En tanke efter att ha sett Lugi förlora mot Skövde är- om det verkligen är roligare att sitta på bänken och förmodligen inte få uppleva något slutspel än att vara en tongivande spelare och kämpa i ett kval?

2012-03-07 @ 21:41:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0