Klasskillnad

Äntligen lossnade det för H43 på fredagskvällen när Lindesberg kom på besök till Lund. Med ett inspirerat försvarspel framför en Espen Christensen som stundtals agerade vägg i första halvlek, så tog H43 tidigt ett klart grepp om matchen. För mig blev det här kvällen när en dålig känsla förbyttes till hopp igen. Det återstår 8 matcher av kvalserien och ingen ska inbilla sig att denna seger nu ger en enkel resa. Men ikväll visade laget både sig själva och alla andra att man är för bra för att åka ur elitserien.

Jag har under väldigt lång tid tjatat om att H43 släpper in allt för mycket mål, ett svagt försvarspel, och en Espen Christensen en bra bit från höstformen. Vilket svar på tal jag fick. H43 spelade ett 6-0 försvar med en aggresivitet och rörlighet jag inte sett på oerhört länge. Lindesbergspelarna hade väldigt svårt att komma till avslut, och de avslut som kom igenom tog Espen allt som oftast hand om, låt vara med en hel del hjälp av sina stolpar inledningsvis.

Offensivt gör man en stabil insats. Många vågade kliva fram och ta för sig. Stundtals blir man lite för stillastående, för statsika och alltför beroende av individuella prestationer. Men när man väl får till sitt kollektiva spel och sätter ordentlig fart på anfallen så visar man vilken skillnad det trots allt är på tempo mellan elitserien och allsvenskan.

H43 bäste spelare i mina ögon var Espen Christensen. Det var på tok för länge sedan jag såg en sådan här insats från Espens sida, ikväll tog han allt han ska och lite till. Bäste utespelare var utan tvekan Fahrudin Zaimovic. 10 mål från hans sida, och merparten kom från vänsternioposition som han fick ta över när Johannes Sandgren vilade efter en smäll en kvart in i matchen. Och även Fredrik Creutz förtjänar att nämnas med sina 8 mål och ett par bollstölder med bravur som vi inte skådat sedan Tomas Axnérs glansdagar i klubben.

Zoran Roganovic gör med hans mått mätt en ganska blek insats. 4 mål blir det i och för sig, men också varvat med ett par risiga avslut och någon bortkastad boll. Får en känsla av att Zoran är lite tyngd av pressen H43 hamnat i. Tyckte mig märka sådana tendenser redan under förra årets kvalserie. Det är dock fullt förståeligt då Zoran har det största H43-hjärta man kan tänka sig. Med laget i åtanke känns det väldigt bra att man till slut vinner över Lindesberg med 32-23 när Zoran inte har en av sina bästa dagar. Sparkaptial finnes således.

Nu dröjer det ca. 10 dagar innan nästa match. H43-spelarna kan i och med kvällens seger fira påsk i lite mer lugn och ro. Sen bär det av till Kungsbacka och bortamatch mot Aranäs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0